Medvinds-Perkele!

Kicken och Asmndtorpskan var redan op plats vid Fotbollsgolfen när Ellaren rullade in vid Fotbollsgolfen.

Söndag 4 september. Häpp, nu var sommarhettan bortblåst. Det var under tretton grader när Elitaren rullade iväg till samlingen i Saxtorp. Armvärmare på och för säkerhets skull även en vindjacka nedknölad i ryggfickan. Det gick lätt att trampa iväg. Vinden var sydostlig vilket gav lite sida-medvind. I Saxtorp stod Asmundtorpskan och Kicken väntande när Elitaren rullade in. Strax dök även Lövis och Bokis upp. Det gick ovanligt lätt att komma fram till vilken runda man skulle köra. Valet föll på en Getingerunda. Alltså iväg mot Dösjebro-Södervidinge-Stora Harrie-Krutmöllan-Håstad och vidare till Getinge via Svenstorp-Igelösa. Vinden var mitt i nyllet…

Någon stans i höjd med Håstad började det kännas en svavelos. Vad kunde det vara? Samtidigt hördes Asmundtorpskan mumla några konstiga besväjelser som ingen kunde förstå. Asmundtorpskans finska blod hade gett sig till känna. Med mustiga eder på finska nedkallade hon gudarnas förbannelse över motvinden. Ögonen var knallröda av ilska och munnen kantad av fradga. Hon såg riktigt farlig ut, vilket hon säkerligen också var. Turligt nog så var man snart framme i Getinge där det blev Elitkakspaus innan man fick ta sig an backen mot Odarslöv. Den backen fick sin beskärda del av de finska ederna också. Uppförsbackar och motvind är inte något som faller i god jord hos Asmuntorpska. Perkele s-t-n…!

Men nu blev det strax en god medvind och det finska temperamentet kyldes av ganska snabbt. Platt terräng och medvind ändade de köttiga ederna. I God fart passerades Stångby-Vallkärra och så mot Stävie. Där blev det stopp för att ett godståg skulle passera innan man kunde fortsätta hemåt via Furulund-Kävlinge. Här tackade Bokis för sig och rullade hem till sofflocket. Tackade för sig gjorde även Lövis som rullade rakt fram genom Kävlinge för att komma hem till Teckomatorp medan den kvarvarande trion rullade längs Floravägen för att sedan ta cykelvägen till Hög. Nu började det kännas i benen, men det var bara till att trampa på. Det var ju inte jättelångt hem, inte för Elitaren i alla fall. Hög-Västra Karaby och så ut till Grand Prixvägen. Här vikade Elitaren hej d och svängde in till rotundan medan Kicken och Asmuntorpskan fortsatte norrut.

Nästa träning på torsdag kl 18:00 i Landskrona. Samling vid Puls Arena. Vi tränar då ed Örestadcyklisterna.

Här kommer Asmundtorpskan smygande längst ut tii höger för att överraska och köra om.
Elitkakspaus i Getinnge
Dagens runda!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fem × 4 =