Gin & tonic på sofflocket!

Kicken och Bokis tuggar sig uppför Härslövsbacken.

Torsdag 15 september. Så var det dags för cykling igen. Men det var ju ett fasligt blåsande. Nordvästan låg i så det visslade i husknutarna. Men det är ju inte något skäl för att ställa in en träning. Nej, hej hopp upp i sadeln för att trampa till Saxtorp där Bokis väntade. Sedan körde Bokis och Elitaren i samlad trupp till Puls Arena där Kicken stod och väntade ensam. Trots att klockan slog 18:00 samtidigt som Bokis och Elitaren anlände så var det ändå inte fler som var komna. Fler kom det inte heller. Det är bara att undra vad det är för ömfotingar som inte kommer. Skulle blåsten vara ett skäl att ställa in? Knappast! Det kanske är så att man har förmycket gin i barskåpet så att det blev gin & tonic på sofflocket istället? Ömkligt!

De tre sega gubbarna gav sig inte, man bara gav sig iväg på en inte allt för lång runda. Det gäller ju att vara hemma innan det blir riktigt mörkt. Kicken föreslog en runda förbi Tomatens Hus och så hem igen. Förslaget antogs direkt utan omsvep. Med Kicken i spets rullade man iväg ut ur Landskrona och så till Härslöv via Säby. Lyckligtvis var det lite medvind i Härslövsbacken. Både Bokis och Elitaren var inte riktigt krya i luftrören denna dag.

Efter Härslöv var det bara att ta den smala, slingrande vägen till och förbi Tomatens Hus. Det var så klart ett fasligt stånkande i motvinden men när man vände mot Glumslöv så blev vinden lite med. Härligt! Vid Matöppet stannade man till för att inmundiga Elitkaka innan man sedan fortsatte hemåt i medvinden och den härliga utförskörningen i Hilleshögsbacken. Strax var Kicken hemma medan de båda andra hade en 15 – 20 km kvar att trampa. Medvind var det hela vägen. I Häljarp så tändes framlyktorna också. Det går ganska fort när det har börjat att skymma. Medvinden gav en bra fart utan att man behövde trampa sig blå i ansiktet. I höjd med Biltema kom Silverpilen mötande(?) i god fart. I Saxtorp vek Bokis av mot Kävlinge medan Elitaren fortsatte hem till Hänkelstorp via Grand Prixvägen.

Nästa träning på söndag kl 10:00. Samling vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen.

Tjenamors, nu var det lättrampat i medvinden mot Glumslöv!
I lä bakom Matöppet smakade Elitkakan förträffligt.
Kvällens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

elva − 1 =