Tävling mot regnkarusell!

Tre cykelsugna stod och väntade i Saxtorp när Kicken och Elitaren anlände.

Söndag 18 september. Ännu en ganska fin höstdag. Men det var utlovat att det kunde komma regnskurar. En titt på radarbilden visade att regnvädret låg och snurrade sakta runt Saxtorp. Med lite flyt(!) så skulle man kanske klara av en runda utan att få regn på sig. För säkerhets skull packades regnjackan ner i ryggfickan innan Elitaren rullade iväg mot Saxtorp. Vid Ålstorps Hembageri stod Kicken och väntade. Han hade haft svårt att sova och var orolig i benen och därför rullat hemifrån Landskrona i god tid. Strax innan Saxtorp blev man omkörda av Skånetrafikens gula buss. Som så ofta fattar inte chauffören att bussen är lång och att när vederbörande kör om cyklister som ligger i 30-40 knyck och bussen håller 50-70 km/h att bakänden skär in. Det var nära att sista metrarna på bussen hade klämt både Kicken och Elitaren. Skärpning! Skånetrafiken utbilda era chaufförer att ha koll i backspegeln innan de svänger in vid omkörning. I Saxtorp så väntade en trio av cykelsugna och strax anlände även Bokis som inte var riktigt hundra ännu efter sin förkylning. (Men han är nästan 90 i alla fall).

Ett snabbt beslut togs för en Habo Ljungrunda. Eftersom regnvädret snurrade motsols så kunde man kanske se fram emot att få medvind på hemvägen då vinden verkade dra sig lite söderut. Lövis och Elitaren tog täten och rullade ut mot Barsebäcksvägen via Stora Byvägen för att sedan trampa söderut mot Barsebäcks hamn. Elitaren släppte efter ett tag för att lägga sig på rulle. Han hade det lite svårt att syresätta sig idag. Den förbålda astman spökar emellanåt.

Från Barsebäckshamn var det vanliga vägen över Gillhög-Sandskogen-Lödde. På bron över motorvägen mötte man Rolle Evstham som pustade uppför bron i motsatt riktning. Man snirklade sig igenom Lödde på småvägarna för att sedan ta cykelvägen mot Borgeby och sedan vidare förbi Flädie och så till Habo Ljung där man stannade till för Elitkakspaus. Här satte kicken igång en lång utläggning om wirar, insexnycklar och mycket annat mystiskt. Det var nog inte någon som förstod vad det var han försökte berätta. Men delar av utläggningen hamnade i alla fall på film som ligger på Cyklofånarnas Facebooksida.

Efter avslutad Elitkakspaus var det dags att rulla norrut. Det blev allt mörkare åt öster vilket stämde med den uppfattning som radarbilden förmedlat. Men med lite tur skulle det kanske gå att komma hem torrskodd. Genom Bjärred-Borgeby till Lödde. Där vinkade man av Bokis som skulle ta sikte på de mörka molnen som låg över Kävlinge. Det var till att hålla tummarna för honom att han skulle klara hela vägen utan regn. Den kvarvarande kvintetten rullade fortsatt norrut.. i Hänkelstopr så hoppade Elitaren av och rullade hem och klarade hela rundan utan en droppe regn.

Nästa träning är på torsdag. Då det snabbt blir mörkt på kvällarna nu så går vi över på MTB om torsdagarna. Samling i Saxtorp vid Fotbollsgolfen kl 18:00. (Om söndagarna fortsätter vi ännu ett tag med racer).

Barsebäcksrakan mot Barsebäckshamn.
Elitkakspaus i Habo Ljung där Bokis passade på att stretcha lite.
Söndagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

4 × fem =