MTB-premiär med elcykeldiskussion!

Kicken, Bokis och en från andra gruppen vid samlingen i Saxtorp.

Torsdag 22 september. Dagen innan höstdagjämningen. Imorgon är alltså dag och natt lika långa. Därefter blir dagarna bara kortare och kortare fram till vintersolståndet där det vänder och går mot ljusare tider igen. Solen går ner nu strax efter sju så idag var det dags för att kör MTB för första gången detta halvåret. Det har varit idel racer sedan i våras. Men nu när det blir mörkt fort är det skönt att slippa bilar och annan trafik.

Bokis dök upp punktligt vid Elitaren och så rullade man iväg mot Saxtorp och Fotbollsgolfen där man samlas. Lite hinder blev det på vägen. Vid Paintballbanan hade någon schysst person lagt stora stockar på flera ställen för att blockera stigen. Kul med sådana trevliga personer… Hur som helst tog man sig igenom och kunde fortsätta till Fotbollsgolfen där Kicken stod och väntade tillsammans med några andra. De andra hade inte planerat att köra med Cyklofånarna utan skulle rulla själv. En liten diskussion dök upp om elcykel och köra i skogen. Elitaren hävdade att det var förbjudet men alla de i andra gruppen tyckte det var fel och befängt. Men det är förbjudet om du inte har markägarens tillåtelse. Se skärmdump från Naturvårdsverkets hemsida här under.

När klockan var slagen rullade man iväg med Kicken först. Ovanligt pigg i benen var han idag. Så i förhållandevis bra fart rullade man runt cerise slingan. På hemvägen när Elitaren gått fram i spets så missade man en avtagsstig och fick vända tillbaka. Då kom det andra gänget och så hade man följe mer eller mindre hela vägen tillbaka. Det andra gänget stannade inte vid Elitkaksstället så de blev utan tillskottsenergi. Men de tre cyklofånarna de smaskade i sig.

Sen var det dags för att rulla hemåt. Brrr, vad kalt det blev. Elitkakspausen hade varat lite drygt en kvart och då hinner man bli kall. Allra väst på hemvägen var i Svanabacken strax innan stora vägen. Där låg kylan och väntade. Rena smockan eller som att cykla rakt in i ett fryshus. Att det bara kan bli så j-la kalt på en gång! Lyckligtvis kommer travbanan ganska direkt därefter. Den är lite tungcyklad och det krävs att man tar i för att komma fram men ändå blir det ingen speciell fart. En bra kombination när man fryser.

Nästa träning på söndag kl 10:00 i Saxtorp. Då är det dagsljus så vi kör racer då. Samling som vanligt vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen.

Här kan vi se ett klipp från Naturvårdsverkets sida att man inte får köra elcykel i skogen eller stigar utan markägarens tillstånd.
Elitkakspaus efter avslutad runda.
Elitkakspaus igen, men från en annan vinkel…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fyra × 2 =