Hajfenor rasslade i backarna!

Kicken kom rullande på sin racer då han inte fått tillbaka MTB’n från verkstaden.

Söndag 6 oktober. Det var en frisk morgon med säsongens första minusgrader. Frost på bilrutorna och taken. Bokis kom rullande i tid med sin Seat med MTB’n där bak, redo för att ta sig an dagens träning. Elitaren tog sig ut från stugvärmen och stallade ut sin MTB ur förrådet. Sedan rullade de båda iväg på stigar och småvägar för att ta sig till samlingen i Saxtorp. Strax innan tio så kom Kicken på sin racer. Han hade fortfarande inte fått tillbaka sin cykel från reparationen trots det gått en vecka… När klockan var ett par minuter över så rullade Bokis och Elitaren iväg ut i Saxtorpsskogen medan Kicken tog sig an en asfaltrunda. En liten runda i Saxtorpsskogen innan kosan sattes på Järavallen via Välandalen. Ute på Järavallen var det febril aktivitet. Scouterna hade något arrangemang där liksom Landskrona Cykelklubb som skulle köra sitt KM i MTB.

En kort paus för att prata lite med folket men sedan satte Bokis och Elitaren iväg ut på slingan för att försöka ta sig runt innan någon av de snabba som skulle köra KM skulle kunna komma ikapp och förbi. Det gick lättare att köra slingan i dagsljus än i lampornas sken. Så farten blev högre än i torsdags. Lagom till att Dödsstupet hade avverkats och att man kommit över gångstigen så såg man Bosse Bus komma rullande på gångstigen. En liten stund senare så var han ikapp och hängde på.

Bokis hade problem i backarna. Det rasslade och så kuggade kedjan över vilket resulterade i tvärstopp gång efter annan. Vid en närmare inspektion så kunde man se hur sliten mellanklingan fram var. Kuggarna såg ut som riktiga hajfenor. Det blev till att köra på minsta klingan fram när det var dags för backar. Efter att detta var konstaterat att klingan var kass, så rullade allt på igen. Det blir till att åka förbi Cykelhandlar’n på måndag och försöka få tag i en ny klinga så cykeln är fit for fight till på torsdag. Jodå  trion klarade sig runt utan att bli ikappkörd av någon av de snabba i KM. Detta med faktiskt en ganska god marginal. Först i mål Var Hillis som kom i en raketfart och swishade över mållinjen. Det erbjöds grillad korv, kaffe & kakor vid målgången. De tre lät sig väl smaka av en smal med bröd och en kopp kaffe innan man rullade iväg hemåt igen.

Nästa träning på torsdag kl 18.00. Samling på MTB i Saxtorp vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen. Välkomna!

Bokis inspekterar sina hajfenor på mellanklingan.
En smal med bröd satt fint efter avverkat varv på rosa slingan.
Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

1 × 3 =