Drabbad av en övermodsattack!

Kicken och Bokis vid starten.

Torsdag 10 oktober. Värmen har hämtat sig igen efter helgens frostiga nätter. Blå himmel och en bit över tio grader.  Bokis anlände till Elitaren med MTB’n på hållaren där bak. Tillsammans så rullade man stigar och småvägar upp till Saxtorp där Kicken stod och väntade. Dessutom kom en gammal bekant som inte setts till på länge, Bonneville!

Man beslöt sig för att stanna i Saxtorpsskogen. Järavallen är lite besvärligare att köra på kvällarna när det är mörkt. Så en runda runt i Saxtorpsskogen. Premiär för denna säsong att köra hela varvet. I lagom gubbafart rullade man runt. Bit för bit avverkades rundan utan några incidenter. Ja förutom när Elitaren drabbades av en övermodsattack och skulle hoppa över ett fallet träd som man normalt kör runt. Men nu tyckte han att det såg lite nednött ut, så det skulle nog fixa sig. Vilket det gjorde till hälften. Det var bara bakhjulet han inte fick med sig. Tvärstopp och så sakta föll han omkull. Det var till att borsta av sig och sedan rulla på igen. Nu med insikten att det nog fortfarande är bäst att cykla runt som vanligt…

Efter fullbordat varv så var det dags för den obligatoriska Elitkakspausen och  så lite ljug om solceller och beklagande över de höga nätavgifterna hos Eon och dess gelikar. Så var det dags att tänka på refrängen. Kicken fortsatte ut till Stora Byvägen för att sedan ta sig hem till Landskrona. De andra tre rullade ut igen på slingan för att köra ”lilla varvet” för att sedan söka sig över till Järavallen via Välandalen. Som vanligt stigen längs stora sjön för att sedan ta stigen som går längs Brukshundklubben. Det var länge sedan man cyklat där, fem år kanske eller något i den stilen. Stigen var betydligt dyngigare än vad man förväntat sig. Jämfört med stigen som går rakt genom mossen så var det betydligt dyngigare här. Dynga betyder också att det är tyngre. Så det blev lite styrketräning för benen såhär på hemvägen. När man kom ut igen så hade Bonneville kroknat och ville rulla själv så sakta. Bokis och Elitaren rullade vidare längs stigarna för att komma ut vid nybyggena ovanför Skönadalskolan och ta grusvägen ner till Skönadalsvägen och sedan ridstigen till cykelbanan och hem.

Bonneville, Bokis & Kicken smaskar Elitkaka i mörkret.
Kvällens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tjugo + 18 =