Attackerade av ilsken hund!

Bokis vid samlingen i Saxtorp.

Torsdag 17 oktober. Som tur var så hade regnandet upphört när det var dags att rulla iväg. Bokis kom i god tid och packade ur sin cykel från bilen. Dags att rulla iväg mot Saxtorp och Fotbollsgolfen där samlingen sker. På småvägar och stigar tog man sig dit. Det är kringelikroka. Bakvägen är avsevärt längre än att ta Grand Prixvägen. Men den vägen undviker man gärna. Det finns många incidenter med bildrullar som inträffat där. Så ett par kilometrar längre väg är inte något att skriva hem om. I Saxtorp var man i god tid så man tog sig en runda runt på stigarna i den dungen runt Fotbollsgolfen. Tillbaka igen så fick man vänta en stund innan klockan hade passerat aderton noll noll. Fortfarande hade inte någon annan träningssugen dykt upp. Kicken sitter säkert hemma i soffan med regnrocken på för att det hade regnat utomhus. Han är en utpräglad solskenscyklist…

Nåväl, här krusas det inte. Bokis och Elitaren rullade iväg. Man hann inte många tramptag innan man mötte två jyckar med sina ägare. Den ena var Bengeten och den andra var en kvinna vars hund attackerade de båda cyklisterna. Som tur var så klarade sig de båda utan skador. Hundägare som inte har apell och pli på sina hundar ska inte ha dem lösa. Hade detta hänt någon som var rädd för hundar så kunde det slutat med hjärtsnörp! Skärpning!!!

Efter denna attack så rullade de båda iväg igen för att ta sig in på cerise slingan. Bit för bit avverkades den. Det var mindre kletigt och lerigt än förväntat. Hittills i oktober har det kommit c:a 55 mm. September var dessutom blöt med c:a 85 mm! Men sandjorden suger i sig med stor kapacitet. För det mesta flöt det på(!). Förutom när Elitaren missade banan och körde fel, vilket hände några gånger. Bokis hade lite oflyt vid några tillfällen när han gled på rötter och som när han missbedömde en stam precis på sluttampen och gick i baken. Som tur var utan att det hände något förutom att han blev lite skitigare.
Efter Elitkakspausen så var det dags för hemfärd. Man tog samma väg tillbaka som på vägen hit. Alltså via Paintballbanan och Vildsvinsvägen tillbaka till Rotundan.

Nästa träning kl 10.00 på söndag. Samling som vanligt i Saxtorp vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen. Alla cykelsugna med ett gott humör är välkomna.

Elitkakspaus.
Kvällens runda.

2 svar på ”Attackerade av ilsken hund!”

  1. Vi var ute och tränade inkallning på en av greenerna på fotbollsgolfen i Saxtorp, när hundarna var ca 2 meter från oss kommer ni farande och rakt mellan oss. Hundarna var då tvungna att byta riktning och följde er cirka 5 meter dom vände direkt när vi kallade. Så någon attack var det inte frågan om. Detta område Hyrs av So Funny för att spela fotbollgolf. Vi har ett bra samarbete med arrendatorn. Om ni inte cyklat mitt emellan oss hade det inte varit ett problem. Det är faktiskt inte meningen att cykla rakt över greenen,

    1. Sonny, visst var det skymning, men vi såg klart att vi cyklade på stigen och inte över någon green. Jag står fast vid min åsikt att har man inte apell och pli på sin hund så ska man heller inte ha den lös. Det var ju inte din hund som var ilsken, utan kvinnans.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

två × 3 =