Gödseldoft och pulsmax!

Torsdag 29 mars. Idag gäller det att huka sig när alla kvastkärringar kommer susande på väg till Blåkulla. Skärtorsdag till ära så var vinden vass som en rakkniv. En kraftig nordostan och temp runt nollan. Några förvirrade snöflingor letade sig ner också. Men torsdag är torsdag och då är det dags att cykla. Elitaren gjorde sig i ordning och rullade iväg till mötesplatsen i Saxtorp. Förvissad om att det skulle bli ännu en soloträning. Men så plötsligt några minuter i sex så kom Bosse Bus rullande med sin HSB-buff uppdragen i bästa rånarstil. Ja, Kicken hade inte hittat någon villaförening som hade årsmöte så i ren panik hade han bestämt sig för att tura istället. Cykla i snö och kyla ligger inte för denne solskenscyklist… Strax efter Bosse Bus så dök även Fredrik upp.

När klockan var några minuter över sex så rullade man iväg ut på röda slingan i Saxtorpsskogen. Bosse Bus först som älgade på med sina VM-ben. Han är taggad nu för om ett par veckor så skall han ner till Holland och köra Amstel Gold Race. Ett tjugomila lansvägslopp i kuperad terräng. Tjenamoss, Elitaren. Där blev det inte någon mjuk uppvärmning av turbon, utan pang på. Pulsen gick upp och luften räckte inte till. Oj, oj, oj, hur skulle detta gå?

Efter en liten stund så släppte Elitaren förbi Fredrik så han kunde hänga på Bosse Bus. Sedan trampade Elitaren på vad han kunde med en pulsmätare som gick upp på rött. Allt emellanåt saktade duon ner så att Elitaren kom ikapp. Men som vanligt gavs inte tid för andhämtning utan pang på igen så det blev en lucka direkt. Så fortsatte det varvet runt. Att det var vår kändes i luften riktigt. Gödseldoften låg tung i skogen…

Roliga gubben hade varit ute igen. Mest på den delen av slingan där man kommer upp på vägen första gången. Pinnar och grenar demonstrativt lagda för att försöka försvåra för cyklister. Lustigt nog har dessa pinnar direkt motsatt verkan. De gör den annars väldigt enkla slingan lite mer utmanande och rolig. De inbjuder till små hopp och andra trix. Det tråkiga är när man möter honom så gör han allt han kan för att välta cyklister. Detta oavsett om det är en tioårig flicka eller gubbar i pensionsåldern… Som ni kan se på videosnutten som spelades in 19 november så drog han omkull Elitaren trots att han lämnade stigen fri för ”Roliga gubben” som med berått mod drog ner Elitaren i backen.

Men denna torsdag hände inget. Varvet avverkades och man kunde ´kalasa på Elitkakor innan man skiljdes åt för att rulla hem till den varma duschen.

Nästa träning på söndag, påskdagen. Så alla ta det lugnt med snapsen till sillen och vakna pigg på söndagsmorgonen! Vi kör som vanligt kl 10.00 från Fotbollsgolfens parkering, Hagensvägen Saxtorp. Mer info: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb/

Fredrik och Bosse Bus dök upp till träningen förutom Elitaren,
Elitkakspaus och äntligen en chans att släppa ner pulsen…
Bosse Bus i rånarmundering…
Kvällens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tretton − 3 =