Tosingaryck i gubbagruppen!

Vasa kom på sin cross och for ut i spåret i förtid när han väl fått ordning på alla bananer och tvättpåsar!

Söndag 1 april. Den lurigaste söndagen i hela april. Undras vad det skall luras i skogen då? Ett par plusgrader och en isande vind från någon nordlig riktning. Inget svar från Piruetten om huruvida han skulle cykla idag. Elitaren drog då slutsatsen att han fortfarande låg och trynade. Så färden gick direkt till Saxtorp. Där väntade Bosse Bus, Vasa och Kicken. Allt efter hand så kom fler rullande. Per, Bokis, Hillis, Andora, Schnurrbart och några till. Så dök även Piruetten upp!

Bosse Bus skulle rulla landsväg. Om två veckor skall han köra Amstel Goldrace i Holland. Ett tjugomilaäventyr på landsväg. Så nu ligger han i intensiv träning för detta. Vasa kom på sin cross och stack ut i skogen före alla andra. De resterande delade upp sig i två grupper. En Hillisgrupp och en gubbagrupp. Elitaren tog ledningen och följdes av Andora, Schnurrbart, Kicken,Per och Bokis. Det skulle bli spännande och se om man råkade ”Roliga gubben” idag. Schnurrbart hade siktat honom vid scoutstugan. Så gubben var ute i skogen idag.

Bit för bit så avverkades slingan. Det var förvånansvärt tomt i skogen idag. Knappast någon förutom de som cyklade syntes till. Lyckligtvis så syntes det inte till någon ”Rolig gubbe” med stort vitt tomteskägg. Borta vid Ulmestigs så höll en lastare på att jämna ut det sista av matjordshögarna. Det ryktas om att här skall Häljarp bygga sitt svar på Malmös Turning Torso. Ja, ja, det blir i så fall ett bra riktmärke i skogen…

I lagom gubbatakt gick cyklandet ända tills man åter passerade ”Loopen” då satte Kicken, Schnurrbart och per till alla klutar och rullade på utav bara den och körde förbi Elitaren för att sedan försvinna framöver. Detta medan Elitaren Andora och Bokis stånkade på i marschfart i uppförsbacken. Lite längre fram så var man ikapp igen. Nu var det bara den sista lilla stumpen kvar av rundan. När varvet var fullbordat så var det stopp för intag av Elitkaka och sedvanligt ljug.

När kakorna var uppätna och kölden började tränga sig in genom kläderna så rullade man iväg igen, hemåt. Nästa träning på torsdag kl 18.00. Samling som Vanligt vid Fotbollsgolfens parkering Hagensvägen i Saxtorp. Alla med ett glatt humör som gillar att cykla är välkomna. Mer info: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb/

Bokis och Andora trampar på.
Javisst är det kul att äta elitkaka, eller hur Bokis?
Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

nio − nio =