Gubbe på stubbe!

Flera träningssugna hade samlats vid Fotbollsgolfens parkering i Saxtorp.

Söndag 25 mars. Oj då, riktig vår i luften. En timmes kortare sömn för att det var ju dags för sommartid. Så klockan sattes fram en timme i går kväll och man gick och la sig i vanligt vintertid. Resultatet en timme kortare tid i dunbolstret… Piruetten hade inte ställt om sin biologiska klocka till sommartid så han SMS:ade yrvaket att han precis hade vaknat så han skulle cykla senare. Som vanligt fick Elitaren rulla själv till Saxtorp. Eftersom det är MTB så rullade han stigarna via Paintballbanan till Saxtorp. Där var det en flock som väntade ivrigt på att få cykla. Bosse Bus hade letat fram en gammal stålspringare med ett spännande stuk på ramen. En ombyggd tempocykel från den korta men intensiva perioden då tempocyklar fick ha ett litet framhjul. Men han var den ende som kom på landsvägshoj. Kicken hade hittat till träningen. Han hade förgäves letat efter någon villaförening som skulle ha årsmöte idag, men kammat noll i det. Sås han fick masa sig ut på cykeln. Snurrbart och Bokis var där tillsammans med några andra både kända och okända ansikten. Bortåt ett femtontal cykelsugna totalt.

Två grupper delade man upp sig i. En gubbagrupp och en ”Ta-död-på-varandra-grupp”. Gubbagruppen med Elitaren i spets rullade iväg först medan ”Ta-död-på-varandra-gruppen” fortfarande lade upp taktiken. ”Ta-död-på-varandra-gruppen” är en samling där man går in för att ”ta död på” varandra. Det skll helst bara vara en kvar i slutet. Alla andra skall vara ”döda”. Så mycket testosteron kan man inte uppbringa i gubbagruppen där man håller koll och väntar in varandra. Efter en liten stunds cyklande så hördes det en duns och brak. Det var Bokis som gått i backen. Han hade missat en stubbe på stigen och fått denna lilla rest av ett tidigare träd på pedalen. Om det inte var en liten tuva så var det i alla fall en liten stubbe som stjälpt ett stort lass. Som tur var så gick allt bra. Bokis reste på sig och hoppade upp på cykeln igen för att trampa vidare.

Vid ”loopen” så mötte man de två första som ramlat av ”Ta-död-på-varandra-gruppen”. De kom en bit efter klungan. Det var bäst att lämna spåret fritt. Dessa testosteronstinna cyklister har antagligen ett tunnelseende. Så det kändes säkrast att lämna fri väg. Så fortsatte man varvet runt som avslutades med Elitkakspaus och lite ljug innan var och en vände hemåt.

Nästa träning på torsdag vilket även är skärtorsdag. Skippa nu att ta kvasten och flyg till Blåkulla. Ta istället cykeln och trampa med oss.

Mer info på: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb

Elitkakspaus efter avverkat varv!
Bokis och Schnurrbart med kindpåsarna fulla av Elitkaka.
Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

ett × fyra =