Farstun övertrasserade sin permission!

Klungan jagar på med Kålle i spets.

Söndag 17 april. Det är bara att tacka vädergudarna för detta påskväder. Sol, blå himmel och ganska svaga vindar. Ett snabbt omkast i vädret gjorde att vi fick ett så fint påskväder. Prognosen pekade på att det skulle bli över tio grader varmt. Elitaren tog detta på allvar och hoppade de långa cykelbrallorna och smög istället in fläsket i de korta cyklabrallorna kompletterade med knävärmare. Det fick bära eller brista. Någon gång är det ju dags att lätta på klädseln såhär på vårkanten. Upp i sadeln och så rull iväg till Saxtorp. Vid Fotbollsgolfen stod Asmundtorpskan och Kicken väntande. Strax så kom även Kålle och Farstun. Sist med andan i halsen kom Bokis som haft motvind ända från Kävlinge och hit.

Asmundtorpskan körde MTB i vanlig ordning. Hon utrustades med en Elitkaka efter att hon högtidligt avlagt ett löfte om att inte ta några genvägar ute på Järavallen utan att köra det fulla varvet. Hur det blev med detta löfte vit vi förstås inte. Eller så är det just det vi vet…

En Spargodtrunda stod på programmet. Elitaren och Kålle tog förningen och visade vägen ut på 110:an och sedan vidare genom Kvärlöv – Annelöv och vidare till Billeberga – Sireköpinge – Brödåkra. Hela vägen fram till Spargodt var det i stort sett motvind. Det kändes väl motiverat med en Elitkakspaus i solskenet där. Farstun var lite orolig. Ett SMS från högre ort om att de var bortbjudna under eftermiddagen nådde honom. Han hade knappt tid att äta en Elitkaka innan han skulle jaga hemåt. Alla var solidariska med Farstun och satte av mot Ottarp tillsammans med honom. Det var första attacken på Ottarpsbacken i år. Den satt som en smäck. Klungan sprack upp lite. Kålle pilade iväg och var först uppe. Precis när Elitaren nådde krönet så kom Farstun med något vilt i blicken. Hade han månne blivit ännu mer påmanad från högre ort?

I Härslöv så stannade Kålle och Elitaren till för att vänta in Bokis och Kicken. Farstun, däremot, försvann som en måsskit i dimman. När de två sista anlänt så rullade Bokis och Elitaren mot Vadensjö medan Kålle och Kicken tog upp jakten på Farstun.

Imorgon söndag så arrangerar Örestadcyklisterna en minnesrunda för Nestorn, Sune Sthuwebach, kl 14:00 med start från Kasernplan i Landskrona. Rundan är gratis och ganska kort. Alla som vill cykla är välkomna att hänga på.

Nästa träning på torsdag kl 18:00 i Saxtorp. Samling vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen. Vi kör racer.

Elitkakspaus i solskenet vid Spargodt.
Kicken och Bokis anländer till korsningen i Härslöv.
Dagens runda.
Dagens höjdprofil. Speciellt för dem som säger att Skåne är platt som en pannkaka…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

nitton + tolv =