Flärpen tittade ut ur idet!

Här ser vi klart och tydligt Flärpen med flärp!

Torsdag 14 april. Skärtorsdag alltså. Det var ganska dimmigt så det gällde att se upp så att man inte krockade med någon vilsen kärring som kom susande på sin kvast. Förutom dimman så var det ganska fint väder. Över tio grader varmt och inte någon speciell vind. Äntligen racercykling igen. Jo, vi har ju haft en tur på racer härom veckan. Men sedan blev det rekyl på vädret och gubbarna sökte sig in i skogen igen. Elitaren rullade iväg med lätta fjät mot Saxtorp. När han korsade stora vägen för att komma in på Stora Byvägen så kom flärpen rullande och svängde in där också. Sedan höll man sällskap till fotbollsgolfen där Kicken stod och väntade. Ja Bokis hade aviserat att han inte skulle komma. Det var hans tur att dricka brännvin idag… Farstun hade aviserat att han skulle komma även han. Men när klockan var drygt fem över tio så rullade man iväg i förvissningen om att den aviserade ankomsten bara var munväder.

Man började med 104:an till Dösjebro för att visa kicken var Saxtorps Grand Prix gick på 30-talet. Ett fantastiskt spektakel på sin tid. En motorcykeltävling som gick på varvet Saxtorp-Dösjebro-Västra Karaby lycka-Hänkelstorp-Saxtorp. Detta event lockade 100 000 åskådare! (Hundratusen!). PÅ den tiden var det förstås inte slät och fin asfalt som idag, vilket Cyklofånarna kunde njuta av. I Dösjebro så svängde man höger mot just Västra Karaby lycka (Skyltat Löddeköpinge). I T-korset så vek man av från Grand Prixslingan och tog vänster för att sedan söka sig via Örestadyklisternas tempobana till Hög. Det rullade på ganska bra hela tiden. Ban skiftades om att dra. Dragen var ganska långa förningar, en fyra fem kilometrar.

I Hög så var det uppför backen på cykelvägen och vidare mot Kävlinge. Där vände man ner mot Vikenbadet via cykelvägen och fram till Furulund och vidare ut mot Stävie. Passerar man Stävie kyrka så är det Elitkakspaus, det är sedan gammalt. Alltså blev det stopp där för intag av den energifyllda godsaken.

Efter pausen var det vidare ut mot Borgeby slott. Här var det motvind men Elitaren älgade på för vad det gick. Lagom framme vid cykelbanan mot Lödde så var pulsen uppe på rött. Alltså var det gött att få lämna över dragjobbet till någon annan i den gryende medvinden. Takten slogs inte av på hemvägen, utan tvärt om ökade då medvinden hjälpte till. Efter Rosa huset i Hänkelstorp så vinkade Elitaren hej då & glad påsk till Flärpen och Kicken när han svängde av hemåt medan de båda andra fortsatte norrut mot sina boningar.

Nästa träning på söndag kl 10:00 i Saxtorp. Då fortsätter vi att köra racer. Samling vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen. Alla glada som gillar att cykla är välkomna.

Kicken och Flärpen Elitkaksfikar vid Stävie kyrka.
Flärpen & Kicken jobbar för att komma ifatt Elitaren.
Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

9 + 14 =