Expressfart efter glömda kakor!

Kicken och Bokis gravalvarliga i väntan på att leveransen med Elitkakor skulle komma.

Söndag 10 april. Det var föst tänkt att köra racer idag. Men det ohemula blåsandet från nord gjorde att planerna ändrades till MTB. I skogen så blir det lä och den vassa nordanvinden kan inte tränga genom kläderna på samma sätt som den gör ute på vidderna. Bokis kom punktligt till Elitaren och de båda rullade iväg mot Saxtorp. Efter c:a en kilometers cyklande så kom Elitaren på att han glömt Elitkakorna. Medan Bokis fortsatte mot Saxtorp så vände Elitaren hemåt för vad tygen höll. Fick tag i påsen med Elitkakor och så jagade han norrut igen. Till Saxtorp kom han med andan i halsen med fem minuter tillgodo till klockan tio. Där stod Bokis och Kicken väntande.

När klockan var lite över tio så rullade man iväg på lilla rundan i Saxtorp innan det var dags att rulla över mot utmaningarna på Järavallen. Det hade torkat upp bra i skogen efter regnet som kommit tidigare i veckan. En kort paus innan man jagade ut på Järavallens rosa slinga. Konstigt nog var det inte speciellt många ute denna dag. Visst blåste det så att man behövde lite extra lim till tupén. Men inne i skogen märktes vinden mest på att det susade i träden. Det var alltså inte någon trängsel i spåret. Inte en enda annan cyklist iakttogs på hela varvet.

Tillbaka igen så var det fram med Elitkakspåsen för att bjuda runt. Efter ett gott varv så känns det bra med en påfyllning av energin innan man vände hemåt. Det var tungt att komma igång och trampa igen efter den lilla pausen. Låren var stumma och behövde lite lätt trampande på skaplig kadens innan det lossnade igen. Efter gångbron vände Kicken norrut mot landskrona medan de båda andra vände söderut genom kohagen för att ta sig till Hänkelstorp.

Nästa träning på torsdag vilket är skärtorsdag. Därför startar vi kl 10:00 och har för avsikt att rulla racer. Prognosen ser ut att tillåta det. Alltså Racer på torsdag kl 10:00 i Saxtorp. Samling vid Fotbollsgolfen, hagensvägen.

Elitkakspaus i solskenet
Ja, Bokis. Bäst att stretcha lite innan hemfärden!
Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tio + åtta =