Både Bonneville & Arkitekten visade sig idag!

Här anländer Bonneville till Fotbollsgolfen på sin MTB.

Torsdag 21 april. Ännu en sådan där jättefin vårdag. Lite blåsigt från ost någonting. Annars sol och blå himmel. Nästan riktigt sommarvarmt. Det fick bli premiär för kort kostym idag kompletterad med arm- och benvärmare. En kombination som fungerade hela rundan. Vindjackan som var nerstoppad i ryggfickan behövdes aldrig plockas fram. Elitaren var i god tid vid samlingen i Saxtorp. Kicken dök upp och efter en stund även Bokis. Bokis hade fortfarande sviter av söndagens körning. Mjölksyran hade fortfarande inte gått ur låren på honom. Man bestämde sig för att ta en lugn snackerunda för att inte spä på mjölksyran i Bokis lår. Precis när man skulle rulla iväg så dök Bonneville upp på MTB! Det var ju länge sedan han visat sig. Men han har haft ett ganska jobbigt halvannat år med hälsan. Men nu var han på väg tillbaka igen.  Det var synd att alla andra körde Racer. Så Bonneville tog sig en runda för sig själv i Saxtorpsskogen medan de övriga tre rullade ut på en Krutmöllerunda. Alltså ta 140:an till Dösjebro och sedan vidare genom Södervidinge-Stora Harrie till Krutmöllan. På väg uppför Krutmöllebacken så mötte man ett annat cykelgäng där bl a Arkitekten var med och trampade!

Efter att man avklarat backen efter Krutmöllan så svängde man av mot V. Hoby där man stannade till utanför Wolves Inn för att inmundiga de stadgeenliga Elitkakorna. I denna Elitkakspaus så kom det en annan kille cyklande som stannade till och blev erbjuden kaka han också. Han tackade ja till kakan och förklarade att han stannat till för att höra om det var några problem, punktering eller något. Men det var det som väl var inte. Styrkt av kakan fortsatte han västerut mot Furulund. Då kom det en annan kille cyklande som även han blev erbjuden en kaka. Men han såg förskräckt ut och gjorden en vid sväng runt medan han ökade tempot rejält. Ja, man ska väl passa sig när gamla gubbar erbjuder godsaker…

Nu var det hemfärd och detta i den planerade medvinden. Ja, denna gången så vände inte vinden mot. Lite mer söderut vred deen, men fortfarande med. Gött, så ska det vara! I Kävlinge så vinkade man hej då till Bokis som nu nästan var hemma. Kicken och Elitaren fortsatte via Floravägen till cykelbanan mot Hög för att sedan svänga av mot V. Karaby längs Örestadcyklisternas Allianstempobana. Snart var Elitaren hemma i Hänkelstorp så Kicken fick rulla sina sista femtontal kilometrar ensam. Men han hade ju medvind!

Elitkakspaus vid Wolves Inn.
Kicken gjorde en elegant balansakt vid Elitkakspausen.
Kvällens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

4 − tre =