Asmuntorpskan har skaffat gravelhoj!

Asmundtorpskan på sin nya hoj vid Puls Arena!

Torsdag 28 april. Denna månads sista träning. Det fina vårvädret håller i sig. Sol, blå himmel men blåsigt. Friskt blåsande från nordväst. Det är alltid lite problem med hur man ska klä sig. Men Elitaren satsade på den korta kostymen kompletterad med armvärmare. Säkerhetslinan bestod av en vindjacka och långa handskar nedstoppade i ryggfickorna. Men de behövdes aldrig. Börjar det bli kallt så är det ju bara till att trampa på lite extra, eller hur?

Bokis hade meddelat att han stod över denna träning. Han var fortfarande lite stel i sina lår och ville leda till dem lite innan han trampade på igen. Men han planerar att komma på söndag. Eftersom Bokis inte kom så blev det en solokörning för Elitaren till Landskrona och Puls Arena. Det blev en tur på femton kilometrar dunkandes i motvinden. Såklart var det lite jobbigt men allt rullade på ändå utan några incidenter. Jo en liten incident var det på cykelbanan bakom Biltema. Där cyklade en gubbe i gult arbetsställ och vinglade över hela cykelbanan. Elitaren plingade men ingen reaktion. Han tog fortfarande hela cykelbanan för sig. Då var det dags för det grova artilleriet, aerosolhornet. En rejäl tutning och de såg ut som gubben drog sig ut till höger. Men när Elitaren var jämsides så började han skära åt vänster igen och höll på att preja Elitaren. Ett vrål och ännu en tutning från Elitaren fick gubbaj-v-ln att vakna till och skärpa sig.
Vid Puls Arena så var det redan några samlade. Amundtorpskan med en ny cykel. En gravelhoj! Jättekul att hon även kan hänga med på landsvägen nu. Farstun var där liksom Silverpilen och Flärpen. Hurtbullen, Tuborg och Fasanen rullade in. När det var dags att rulla iväg så var man dussinet fullt. Hurtbullen tog spets för att visa vägen som Fasanen hade pekat ut. Säbybacken till Härslöv och sedan Tomatens hus. Klungan sprack i Säbybacken så det blev ett stopp nere i Härslöv för att vänta in alla. När klungan var samlad igen rullade man iväg mot och förbi Tomatens Hus. Vidare mot Kvistofta för att sedan svänga västerut. Klungan drog sedan mot Gantofta, men Elitaren ville komma hem i någorlunda tid så han fortsatte rakt fram mot Rya för att sedan rulla med lätta tramptag hemåt via Glumslöv-Landskrona-Häljarp.

Nästa träning på söndag kl 10:00 i Saxtorp. Samling vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen..

Laddade grabbar inför torsdagsträningen.
Tuborg i spetsen för några eftersläntare i Härslöv.
Kvällens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

ett × två =