Discodunk med Herreystuk!

Klungan med Bokis och Kicken i spets attackerar Gillhögsbacken.

Söndag 1 maj. Sköna maj välkommen…, ja så hade Kicken varit i Borstahusen och stämt upp i den tidiga morgonstunden. Men sedan hade han åkt hem och sadlat om till cykel. Precis när Elitaren hade fåt ut titanspringaren ur förrådet så dök Kicken upp. Ja, det var väl ett sätt att försöka fjäska till det efter skolket från torsdagens träning. Inget förhinder hade meddelats så det var helt enkelt vanligt skolk illa nog! En gemensam tur till samlingen i Saxtorp. Där stod bl a Avalanche och väntade. Efter hand så dök även Flärpen, Discodunk och Bokis upp. Diskodunk hade gått in i den Herreyska eran. Hans gyllene cykelskor glänste i vårsolen så att det gjorde ont i ögonen.

Vinden var väldigt svag. Även om den kom från nordväst så beslöt man sig för att ändå ta en Habo Ljungtur. Bokis hade ju kämpat med sina stumma lår i en vecka. En runda utan en massa backar och i lite lätt tempo stod på dagens program. Kicken och Elitaren gick fram i spets och visade klungan ut på Stora Byvägen för att sedan rulla söderut på Barsebäcksvägen. Sisådär tjugosju knyck var lagom fart för Bokis så att han inte laddade på med mer mjölksyra i låren. Det fungerade fint och Bokis blev bara gladare och gladare för varje kilometer som avverkades. Ner till Barsebäckshamn och vidare över Gillhögsbacken till Sandskogen-Lödde-Borgeby Slott-Flädie. Till sist då även Habo Ljung. Här stannade man till i gammal god ordning för att inmundiga Elitkakor. Här kom det en gubbe på en vanlig cykel som även han blev erbjuden Elitaka. Va sa du? Frågade han när han fick erbjudandet. Men hallå, tjoade Bokis till honom. Snopet svarade gubben med ett hallå. Det visade sig vara en bekant till Bokis. Nu när han stannat till så blev även han utspisad med en Elitkakal

Efter den lilla rasten var det dags att rulla hemåt igen. Nu när alla fått Elitkaka så var det inte så noga med sammanhållningen längre. När man kom till Bjärred var alla försvunna ur synhåll för Bokis, Kicken och Elitaren. Elitkakorna är ett fantastiskt kitt att hålla samman klungan. Med vetskap om att det inte blev utdelat fler godsaker och med extra energi i benen så försvann de som en avlöning.

Sistatrion rullade på i lagom gubbatakt. Närman då var i Lödde tog man en kort paus innan Bokis fortsatte österut mot Kävlinge medan de båda andra trampade på i den lätta nordvästanvinden norrut. Nästa träning på Torsdag kl 18:00. Då kör vi tillsammans med Örestadcyklisterna och samlas vid Puls Arena.

Discodunks gyllene skor!
Avalanche mumsar Elitkaka.
Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sjutton − nio =