En tutig runda i regn!

Silverpilen och Flärpen i spets. Bakom smyger det sig upp en Jaguar XJ som hängde sig på tutan när han var precis bakom.

Torsdag 26 augusti. Nu märks det att sommaren är på upphällning. Nordanvind och regn, om än bara duggregn. Temperaturen orkar inte längre upp i tjugo behagliga grader utan stannar ett antal grader söder om tjugostrecket. Bokis hade förhinder så Elitaren fick själv rulla till Landskrona och Lamellgatan. Han var där i god tid och ännu hade inte någon kommit. Men strax så dök Kålle upp följd av Flärpen och Silverpilen. Det var skönt att det var lä bakom Bodbörsens lokal medan man väntade. Nordanvind gjorde att det var självklart med en rutt norrut. Flärpen kom med förslaget att köra via Spargodt/Norraby. Såhär på höstkanten är det inte läge för längre rundor på kvällarna. Det börjar ju skymma redan vid åttadraget. Även om lyset är på cykeln så är det skönt att vara hemma i tid och inte behöva ligga och stångas med bilar i mörker.

Flärpen visade vägen. Cykelbanan mot Asmundtorp. När man passerade Asmundtorpskan så tutades det även om inte någon syntes till på balkongen. Nästa anhalt var Billeberga där man sedan tog sikte på Heden-Sireköpinge. Mellan Heden och Sireköpinge så smög det upp en ljusgrå Jaguar XJ (X351) bakom cyklisterna och hängde sig på tutan. Omoget agerande. Ge en kort signal i god tid istället för att skrämmas. Skäms på sig! När Jaggan passerat så fortsatte man dunka motvind. Det var rak motvind till Brödåkra. När man svängde mot Norraby så blev det en bit kantvind innan man fick den lite mera med. Som traditionen erbjuder så blev det stopp vid Spargodt för att inmundiga Elitkaka. En kort paus för att man inte skulle börja frysa. Regnjackorna var förvisso på. Ja inte på Kålle som inte fått med sig sin. Lite regn hade man fått. Men nu var det uppehåll. I sydost såg det däremot väldigt mörkt ut. Tur att man inte skulle på det hållet.

Efter Spargodt så rullade man iväg ut på 110:an en liten bit innan man svängde mot Ottarp. Kantvind igen men det blev lite medvind när man sedan attackerade Ottarpsbacken. Kålle hade brått upp. Flärpen och Silverpilen tog det lite lugnare. De ville spara sig till lördag då de skulle trampa runt Skånevättern. En runda från Härslöv och upp runt Ängelholm. Då kan det vara bra att ha friska ben när man ska köra 30+ mil. Lycka till, pågasnören!

Efter Ottarp så hamnar man ju just i Härslöv. Men det blev inget stopp. Det är ju lite väl tidigt att stanna nu om man ska starta där på lördag morgon… Nej uppför Folkets Husbacken och vidare ner till Säby och in i Landskrona. Här delade man sig på olika håll. Elitaren fortsatte mot Hänkelstorp. På cykelbanan bakom Biltema kom två småtöser på elsparkcyklar mötande. De körde mitt på cykelbanan och gjorde inte en tillstymmelse till att släppa förbi mötande trafik. När det var något tiotal meter kvar så tryckte Elitaren på sitt aerosolhorn. Båda töserna ryckte till, stirrade förskräckt och utbrast: ”Ja jävlar” medan de makade sig åt sidan så att mötande trafik kunde passera.

Ju längre söderut Elitaren kom desto mörkare blev det. Skulle han komma ikapp regnet eller skulle det hinna dra undan. I Saxtorp så var han ikapp regnet. Som tur var så var det ett lätt regn. Men fötterna hann bli riktigt blöta de sista knappa fem kilometrarna hem. Kan ni gissa om det var skönt med en varm dusch efteråt?

Nästa träning på söndag kl 10.00 i Saxtorp. Samling vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen.

Munter Elitkakspaus vid Spargodt!
Elitarens effektiva Aerosolhorn.
Kvällens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

7 + sjutton =