Uppspärrade ögon och ett skedblad tunt!

Klungan på väg från Härslöv mot Tomatens hus.

Torsdag 19 augusti. Lyckligtvis så har regnandet slutat. Fram till idag så hade denna veckan gett lite drygt 70 mm hos Elitaren. Så det var inte någon akut brist på regn om man så säger. Prognosen såg ganska bra ut förutom på det fasliga blåsandet. Men, som vanligt är det inte något att göra åt det mer än att spetsa näsan och klä sig så aerodynamiskt som det bara går innan man grenslar springaren och pilar iväg. Bokis var lite sen till Saxtorp idag. Men så hade han också den friska vinden mot hela vägen. Ja, det var mot från Saxtorp och till Landskrona också. Den utlovade västliga vinden var lite mer åt nordväst. Kanske västnordväst… Ja detta blev ett samtalsämne på Lamellgatan vid samlingen. Kicken hävdade bestämt att det var en rakt västlig vind och pekade runt på alla vindmöllor. Men Bokis och Elitaren hävdade att den var mer åt nord. Från Saxtorp till Landskrona hade vinden varit precis mitt i näsan. Det muttrades och diskuterades. Ja, vind och vindriktning är ju viktiga saker i cykelvärlden. Kontentan blev i alla fall till slut att man skulle köra norrut. Tomatens hus via Härslöv tyckte Kicken och rullade iväg följd av Flärpen, Farstun, Disco Dunc, Hurtbullen, Kålle, Bokis, Elitaren och ett par tre till.

Första anhalten efter Landskrona var Vadensjö. Det är en lite småseg backe dit och vinden var så klart emot. Som grädde på moset. Bokis hade inga pigga ben idag. Sannolikt för att han hade fått trampa på ordentligt på väg till Saxtorp i motvinden för att hinna i tid. Sådana rivstarter sätter ju sig i benen. Så i backarna blev det lucka till de unga, ystra fålarna som pinnade på ordentligt uppför. Men vid Kyrkan i Vadensjö så stod de och väntade när Elitaren och Bokis hade avverkat den backen. Strax kom även Farstun som hade fått stanna och justera sadeln som hade sjunkit för honom.

Så bar det av vidare mot Härslöv. Här kunde man ana vad det var som gjorde att Farstuns sadel sjunker. Under sadeln hängde en sadelväska modell STÖRRE! Den inrymde nog en halv cykelverkstad! Den dinglade där likt en pung på en avelstjur. Tyngden tillsammans med dinglandet lirkade troligen ner sadelstolpen tiondel efter tiondel. Det är ju som bekant de små bäckarna som gör de stora åarna.

Härslöv passerades och sedan vidare mot och förbi Tomatens hus innan man svängde mot Glumslöv. Där stannade man till för Elitkakspaus utanför Matöppet. Nu var kicken het på gröten och ville köra över Ålabodarna och Sundvik. Men Bokis och Elitaren avböjde detta för att istället rulla hemåt. Ner mot Landskrona via Hilleshögsbacken och vidare. Här kom man ikapp en kvinna som gick mitt på cykelbanan med sin hund yrande omkring i flexikoppel. Både Bokis och Elitaren plingade ihärdigt för att påkalla uppmärksamhet. Men ingen reaktion. Hörlurarna var tydligen hårt intryckta i örongångarna och släppte inte in något ljud utifrån. Jaha, tänkte Elitaren, då finns det väl inget annat val än: TUUUUUUUT lät det när han tryckte på aerosolhornet. Nu blev det reaktion. Kvinnan vände sig förskräckt om med ena handen på hjärtat och uppspärrade ögon. Snabbt drog hon till sig hunden och lämnade plats på cykelbanan. Ja vi plingade på dig men du hörde inte, sa Elitaren till kvinnan när de passerade. Frågan är om det inte också hade kommit ett skedblad tunt. Det är ett ökande problem. Folk som färdas med hörlurar avknoppade från omvärlden. Ofta surfande på mobilen. Man kan plinga sig fördärvad utan att signalerna går fram. Sedan har ju kunskapen om högertrafiken också bleknat. Det som gäller är fordon till höger och fotgängare till vänster så de ser den mötande trafiken. Men det är inte många som fixar det idag. Men det är viktigt. Trafiken, även på cykelbanor blir intensivare. Därför är det viktigt för säkerheten och allas trevnad att man är uppmärksam, cyklar till höger och går till vänster. Detta så att alla kan komma hem glada och utan blessyrer.

Nästa träning på söndag kl 10.00 i Saxtorp.  Samling som vanligt vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen.

Här ser vi Farstuns stora sadelväska som inrymmer en halv cykelverkstad.
Elitkakspaus vid Matöppet i Glumslöv.
Kvällens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

ett − ett =