Oktett i kantvind!

Här ser vi att Disco Dunc är pussitiv till cykling…

Söndag 15 augusti. Så var vi halvvägs igenom augusti också. Mindre än fyra månader kvar till Lucia… Men som tur är så är det fortfarande inte kallt. Runt tjugo grader men med ett förfärligt blåsande från väst. Men det är bara till att valla rumpan och sedan grensla springaren och rulla iväg till Saxtorp för att möta upp andra träningssugna. För Elitaren är vägen till Saxtorp det samma som den av cyklister illa beryktade Grand Prixvägen. Idag var inte något undantag utan efter ett par kilometrar cyklande så kom en Nissan Quasqai och strök för bi Elitaren med endast tio- femton centimeter tillgodo. Det totalt omdömeslösa UFO’t bakom ratten hade tydligen inte en tanke att ta allt utrymme till förfogande för att göra en säker omkörning. Vägen var helt fri! Sidvind och kör om cyklisten i lovart och skapar därmed lä som gör att cyklisten ”sugs” mot bilen. På pulskurvan kan man se att pulsen gick direkt upp 20 slag på grund av den omkörningen. Så nära var det ”Registreringsnumret är TBR76S och bilen ägs av Sten Sture Persson, Gudruns väg 14, Bjärred. Någon som vet vem denna Sten Sture r så meddela gärna att han ser till att den som satt bakom ratten idag omgående returnerar sitt körkort till Transportstyrelsen. Vederbörande har uppenbarligen inte omdöme så att det fungerar att köra bil.

I Saxtorp så hade sex cykelsugna samlats. Flärpen, Bokis, Kicken, Lövis, La Barbe och Disco Dunc. Strax rullade även Farstun in. Men beslutade sig för att vinden var sydvästlig av någon sort. Valet föll därför ganska naturligt på att köra en Habo Ljungrunda. Stora Byvägen ut till Barsebäcksvägen för att trampa på ner till Barsebäckshamn. Vinden var nog ganska precis västlig. Det var svårt att få rulle. Kantvind är ju något av det jobbigaste att köra i. Men man lyckades avverka den milen så man sedan kunde svänga av mot Gillhögsbacken för att ta itu med den beryktade tvåprocentaren. Så vidare genom Sandskogen till Lödde. Här vinkade Fastun hej då. Han hade brått hem för att se Bois möta Västerås. Tänk att avbryta cykling för att komma hem och se tjugotvå man bråka om skinnet av en död gris… Det passar sig inte. Så skäms på dig, Fastun!

När man passerade Borgeby slott så var där någon motorträff. En stor radda med mopeder och motorcyklar bl a. Elitaren kunde inte låta bli utan tryckte tre gånger på sitt aerosolhorn; honk, honk, honk. Folk bland motorfordonen tittade upp och såg ut som fågelholkar där de stod och gapade. Någon vann sig och tryckte på sin tuta för att återgälda. Pip, pip, pip, lät den ynkligt… Nu var det bara några kilometrar kvar till vändpunkten, Habo Ljung. Framme där så var det paus och givetvis Elitkakor. Det var en hel del människor i rörelse denna dag. Både till fots och på cykel. En cyklist i trikåer och häftig racer blev erbjuden Elitkaka även han. Men han såg bara förskräckt ut, ställde sig i pedalerna för att snabbt komma i säkerhet. Han var väl rädd för sju gubbar i konstiga trikåer som ville bjuda honom på godis. Bäst att ta det säkra före det osäkra och sticka iväg snabbt.

Så var det hemfärd. Genom Bjärred och Borgeby. Strax innan lödde så kom en klunga mötande. Klungan anfördes av ingen mindre är Spagetti-Håkan! Några tramptag senare på bron över Lödde å så kom Ulrika Hougland kutande. Hon var ju med och cyklade förr om åren. Vid rondellen i Lödde så stannade man till för att vinka av Bokis som nu vek av hem mot Kävlinge. Övriga fortsatte norrut. Elitaren hoppade av i Hänkelstorp för att rulla de sista några hundra meter hem medan de övriga fortsatte mot sina hem i Landskrona och Teckomatorp.

Nästa träning på torsdag kl 18:00. Då kör vi med Örestadcyklisterna och startar från Lamellgatan i Landskrona (vid Veidekke/Saxtorp Trading/Bodbörsen),

Elitkakspaus i Habo Ljung.
En klunga cyklister kom mötande med Spagetti-Håkan i spets.
Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

elva − 10 =