Skön runda med Silver-Kick!

Här ser vi Farstun på rulle innan han fick höjt sadeln!

Söndag 8 augusti. Här hade mannen med läderveken gått vilse i prognoserna. Utlovade ösregn och åska var utbytt med strålande sol och en ljum sydvästanvind. Inte mycket att klaga på. Bara olja kedjan och rulla iväg till Fotbollsgolfen i Saxtorp och möta upp andra träningssugna. På plats när Elitaren anlände var Lövis, Asmundtorpskan, Silver-Kicken och Fasanen. Efter hand så anslöt även Kålle, Flärpen, Röde Baronen, Farstun och Bokis. Det var en väldigt god och uppåt stämning idag. Ja inte för att det brukar vara tungt och tryckt. Men det var något extra ystert i luften idag. Efter att ha konsulterat runt om viken riktning vinden hade idag och att Bokis konfirmerat att han hade sned motvind till Saxtorp från Kävlinge så besöt man att tycka att vinden kom från sydväst någonting (vilket den också gjorde)… Fäljde blev given; en Habo Ljungrunda. Man rullade iväg ut längs Stora Byvägen för att sedan ta Barsebäcksvägen just till Barsebäck. Fasanen gick ystert fram i spets och drog. Ja han drog ordentligt och lämnade hela tiden ett tjugotal meter till klungan… Omgivningarna är fina på Barsebäcksvägen. Det tråkiga är att vägen är rak som om det vore en väg genom Nevadaöknen. Men det gäller att inte bara titta rakt fram utan även njuta av att man har talskogen och Lithorinavallen till vänster med ängar och hav till höger. Lika njutbart var kanske inte vinden som nästan var rakt emot på denna sträckan. Men då gäller det ju att vara listig och smyga in bakom någon stor cyklist som kan ge bra rulle. När den i runda slänga milen var avklarad så kunde man hänge sig den okategoriserade stigningen över Gillhög. Denna tvåprocentare som kan vara nog så jobbig emellanåt.

Allt rullade på fint utan incidenter. Sandskogen, Lödde och Borgeby slott avverkades i rask takt innan man tog sig an motvinden mot Flädie och sedan sista kilometrarna till Habo Ljung. Det var ovanligt många cyklister ute idag. Man mötte den ena efter den andre. Några kom parvis men de flesta solo. En sak hade de alla gemensamt. De var medvindsglidare! När man efter den sedvanliga Elitkakspausen vände norrut igen så var det knappt någon man mötte. Så klart, skulle de komma mötande så skulle de ju haft motvind.

Under Elitkakspausen så passade Farstun på att höja sadeln lite, vilket han blivit rekommenderad tillsammans med tipset att dra in knäna lite. Yviga knän ger sämre kraft i pedalerna samtidigt som vindmotståndet blir större. Tighta knän är bättre i alla aspekter. Hur det ser ut när man sitter på cykeln är svårt att se själva. Däför är det positivt när man får input från cykelkompisar. Efter höjniingen av sadeln så blev kommentaren från Farstun: ”Det var en j-vla skillnad”! Helt plötsligt var han inte beroende v att ligga på rulle bakom en 86-åring utan kunde våga sig fram i klungan!

Preccis efter Borgeby så fick Lövis något klydd med cykeln. Men efter ett par minuters ”djungelmekanik” så var han på gång igen. Det skulle fungera så länge som han undvek gatsten/pavé, menade han och trampade lugnt vidare hemåt. Vid åbacksrondellen i Lödde så vek Bokis av hem mot Kävlinge medan de övriga fortsatte norrut. Elitaren hoppade av i Hänkelstorp medan de resterande fortsatte mot Lnadkrona respektive Asmuntorp och Teckomatorp. Nästa träning på torsdag kl 18:00. Då kör vi med Örestadcyklisterna och träffas på Lamellgatan i Landskrona (vid Saxtorp Trading/Veidekke/Bodbörsen).

Elitkakspaus i Habo Ljung.
Sadelstolpshöjningsmeckande i Habo Ljung.
Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

1 × 1 =