Blodvite & Bugatti 35!

Klungan på väg mot Vadensjö efter att ha besegrat Villhemsbergsbacken.

Torsdag 5 augusti. Vilen fin dag. Sol och blå himmel. Men den utlovade ostanvinden kom från nordväst någonting. Så mannen med läderveken hade haft lite felbedömningar i sin prognos. Som vanligt om man får välja om det är teorin som är sanningen eller praktiken. Då känns det tryggt att luta sig åt praktiken…

Som vanligt så hade Elitaren stämt träff med Bokis vid kyrkans parkering i Saxtorp. Punktlig som ett atomur dök Bokis upp. Han bekräftade Elitarens åsikt om att det var nordvästan idag, och inte ostan. Bokis hade haft motvind från Kävlinge hela vägen. Då var det bara att rulla iväg mot Landskrona och Lamellgatan. Det dröjde inte länge innan det hördes ett fasligt tutande bakifrån. Elitaren svarade med att tuta tillbaka med sitt aerosolhorn varpå Volfon kom och körde om, trots mötande trafik, och lämnade inte mer än max 20 cm vingelutrymme. Så den föraren som satt bakom ratten i den ljusgråa Volvo 40’n med registreringsnummer UFT648 borde allvarligt tänka på att ta om körkortet och dessutom gå igenom någon test för att se om vederbörande är lämpad och har omdöme nog att köra bil. Bilen ägs av Peter Åke Siversson, Ödmanssonsgatan 6, Landskrona. Någon som känner honom kan ju berätta hur det gick till i Saxtorp denna kväll c:a kl 17:40.

Resterande av färden gick sedan utan några större incidenter. Det var bara en ung kille som kom ut på cykelbanan en bit framför gubbaduon. Inte tittade han till höger när han kom ut. Sedan vinglade han iväg mitt på cykelbanan. Gubbarna plingade och plingade. Ingen reaktion. Gossen hade ju hörlurar och var tydligen helt bortkopplad från omvärlden. Då tog Elitaren åter till sitt ”hemliga vapen”. Ett tryck på aerosolhornet och pågasnöret hoppade till och vände sig förskräckt bakåt medan han vinglade ut till vänstra sidan av cykelbanan. Får man inte lära sig i skolan idag att det är högertrafik i Sverige sedan 1967…? Man cyklar på höger sida och går på vänster sida. Det är inte många som har koll på det trots att det är gällande regel!

På Lamellgatan var där en hel flock med cykelsugna och fler anslöt efter hand. Flärpen tog ledningen och visade vägen mot cykelbanan till Asmundtorp. Ungfålarna med stigande testosteronnivåer tryckte på och lämnade bra lucka till de äldre med sjunkande nivåer. Men i Asmundtorp kunde man samla hop sig innan man fortsatte mot Villehlmsbergsbacken/Rönneberga. Här blev det plötsligt en snabb inbromsning trots att farten inte var speciellt hög. Bokis kom in med framhjulet på fel sida om framförvarande och kunde inte svänga höger mot diket. Några tiondelar senare så låg han i backen. Som tur var så gick det bra förutom ett skrapsår på knät med blodvite. Strax var han uppe i sadeln igen och så trampade man på uppför backen för att sedan ta sig mot Härslöv via Vadensjö. I Härslöv så tog Testosterongänget av mot Ottarp-Bälteberga medan de andra fortsatte mot Tomatens hus- Glumslöv. I Glumslöv så blev man omkörda av en Bugatti 35, ja en replica alltså. Bugatti 35, bilen som stått modell för världens mest köpta bil, Ahlgrens bilar. Tro det om ni vill, men just det exemplaret som stod modell finns i en veteranbilssamling i Malmö!

Nu bar det av hemåt. Glumslöv så mot Härslöv igen där alla utom Röde baronen, Bokis och Elitaren vände mot ”Folkets husbacken” mot Landskrona. Röde baronen satsasde på närmsta vägen hem till Tågarp medan de båda andra svängde hemåt via Vadensjö-Asmundtorp.

Nästa träning på söndag kl 10:00 i Saxtorp. Samling som vanligt vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen.

Här kommer Bugatti 35:an och kör om.
Blodvite på Bokis knä.
Kvällens runda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

två × 4 =