Röde Baronen tog bergatröjan!

Samlingen i Saxtorp. Bokis gapar stort…

Söndag 29 augusti. Jodå, höstvädret håller i sig. Regn och blåst. Men idag så lovades det uppehåll så att man skulle förhoppningsvis inte bli blöt under dagens runda. Men blåsigt var det. Nordvästanvinden var hyggligt frisk. Upp i sadeln och pinna iväg till Saxtorp. När Elitaren Anlände så kom precis Bockis också. Röde Baronen och Asmundtorpskan var redan på plats. Det var bara till att räkna med manfall idag. Flera hade kört ”SkåneVättern igår. Bl a Disco Dunc, Silverpilen och Flärpen. Farstun hade meddelat att han inte heller kom. Av vilken orsak ha hoppade träningen framgick inte. När klockan var tio slagen så var det bara att rulla iväg. Asmundtorpskan ut på Järavallen med sin MTB och de restarande tre grubbarna rullade ut för att ta en ”Ellingerunda”.

Iväg mot först Döjebro och vidare till och igenom Södervidinge – St Harrie för att sedan ta sikte på Krutmöllan. I backen upp så pinnade Röde Baronen på och tog hem bergspriset i den backen. Efter Krutmöllan så är nästa anhalt Håstad – Örtofta och sedan Viderupxom  ligger i den fina allén ut mot Gårdstänga. I Viderupp så svängde man av vänster mot Ellinge för att ta sig an den backen. Återigen så var Röde Baronen vassast i backen. Han får köra i bergatröjan på torsdag.

I gammal god ordning så var bommarna nere när man kom till järnvägskorsningen. Det är ofta så. Men efter en stund så kom ett Öresundståg farande i hög hastighet. När de hade passerat så kunde bommarna så smått börja gå upp igen så att trion kunde fortsätta sin färd mot Elitkaksträdet. I korsningen efter järnvägsövergången så svängde man vänster och plötsligt blev allt tyst. Innan hade vinden dånat i öronen. Nu när man fick medvind så blev plötsligt allt så tyst och skönt. Lättrampat dessutom.

Ett kort stopp för att äta en kaka, producera en ”Goldener parabel” och snacka lite skit. Väl laddade för hemfärden kunde man sedan fortsätta. Uj, uj, uj, vad lätt det går i medvind. 40 knyck och däröver utan att anstränga sig allt för mycket. Det är en härlig känsla. Tillbaka till Örtofta – Håstad och vidare till och igenom V. Hoby. Fram till Kävlinge Där trion splittrades. Bokis vinglade hem till sig medan Röde Baronen drog norrut mot Tågarp och Elitaren mot Hänkelstorp.

Nästa träning på torsdag kl 18.00. Då kör vi med Örestadcyklisterna och samlas i Landskrona på Lamellgatan (sidan om Veidekke/Saxtorp Trading/Bodbörsen).

Här ser vi Röde Baronen trycka till och dra ifrån för att erövra första bergspriset uppför åbacken i Krutmöllan.
Röde Baronen och Bokis på Elitarens rulle genom allén ut mot Viderup.
Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

4 × fem =