Den stora jakten!

Samlingen på Lamellgatan.

Torsdag 2 september. Tänka sig, den första riktiga höstmånaden och så var det högsommar. Sol, nästan ingen vind och en bit över 20 grader. Det var inte det minsta svårt eller motigt att klä om för att grensla cykeln. Tvärt om! Så iväg till Saxtorp för att möta upp Bokis som i vanlig ordning var punktlig. Tillsammans så rullade man via Häljarp till Lamellgatan. Det är trevligt att man lag ny asfalt på cykelbanan från Häljarp till Axeltofta. Sedan tidigare har man ju nyasfalterat  Axeltofta – Landskrona. Men nu är det ju någon huligan som grävt upp en remsa tvärs över och lagt makadam… Tänk om man kunde samköra olika arbete så att man inte fördärvar nylagd asfalt och annat för att någon ska gräva ner ett rör eller kabel. Här finns det förbättringspotential!

En handfull cykelsugna var samlade på Lamellgatan. Bl a Flärpen, Farstun och Silverpilen. Strax kom även Hurtbullen. Sist, som vanligt, men faktiskt i tid kom Disco Dunc med puls och andhämtning på topp. Efter en kort överläggning så kom man överens om att köra söderut. Häljarp – Barsebäck och så över Gillhög mot Lödde. Elitaren tog spets och visade vägen. När man kom ut på Barsebäcksvägen i Häljarp så kunde Hurtbullen inte hålla sig längre. Gubbatempo, nä det var inte något för honom. Så han älgade på och höjde tempot. Som tur var så kom strax Silverpilen och la sig framför Elitaren och gav rulle. Så såg det ut hela vägen till Barsebäck. Hurtbullen först. Sedan lucka till Silverpilen, Elitaren och någon till och så lucka till de sista.

När man svängde in på cykelvägen i Barsebäck så samlade man hop sig innan man åter igen ökade tempot. Det låg ju en annan grupp cyklister framför. De skulle ju jagas ikapp. Det trampades på och bit för bit kom man allt närmre gänget framför. Framme där man korsar Barsebäcksvägen för att fortsätta mot Lödde Sandskog var man nästan ikapp. Men då några i gänget hade tappat andan fick man vänta in dem och det andra gänget kunde dra ifrån igen. Nästa gång man var ikapp dem var vid rondellen i Lödde. Där körde de rakt fram mot Kävlinge medan Cyklofånarna svängde höger mot Borgeby.

Nästa anhalt var Stävie där man stannade till vid Kyrkan för att inmundiga Elitkakor innan man fortsatte mot Kävlinge. Där vek Bokis av för att vingla hem de sista några hundra meterna till sitt. Resterande klunga fortsatte rakt igenom Kävlinge och upp till Rondellen där man tog vänster mot Dösjebro på 104:an. Fortsatt rullade det på bra. Farstun hade piggnat till efter Elitkakspausen och hade riktigt bra tyck i pedalerna. Vid Furuhillsvägen vek Elitaren av för att rulla hem till sig medan den resterande tappra skaran trampade vidare mot Landskrona med omnejd.

Nästa träning på söndag kl 10:00 i Saxtorp. Som vanligt så samlas vi vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen.

Här jgas det på mot Stävie från Borgeby.
Elitkakspaus i Stävie. Bokis och Farstun diskuterar fotboll.
Kvällens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

4 × 1 =