En femma i kvintetten!

Kicken, ordförande i kortbanekommitéen, körde MTB idag för att han inte vågade sig för långt bort hemifrån…

Söndag 26 augusti. Vad har hänt. Har vi transporterats till Ishavet under natten? Det var bara lite drygt tio grader när näsan stacks ut i friska luften för att hämta in morgontidningen. Hur kan detta vara? Från hetta runt 35 grader och helt plötsligt tjugo-tjugofem grader kallare på bara ett par veckor? Det var till att gräva i garderoben och leta fram den långa varma tröjan. Den som man glömt bort att man behövde använda ibland….

Upp på Litespeeden och iväg till samlingen vid stora sjön på Järavallen. Bosse Bus svängde av in där precis innan Elitaren. Barnträningen höll på att avslutas. Kakmonstret som är bas för detta skulle också hänga på landsvägsgruppen. Så han lassade in Bromsen och cyklarna i bilen för att pipa hem och byta cykel till sin nya kolfiberraket. Bosse Bus och Elitaren fick sällskap på landsvägen förutom av Kakmonstret även av Bokis och Femman. Kicken hade svår att vara hemifrån idag så han skulle köra MTB för att hela tiden vara nära hemmet. Han fick sällskap av Pernilla. Övriga MTB:are var sannolikt på Hovdalafältet för att köra Snapphaneturen.

Kakmonstret brummade iväg med sin vita Volvo medan de andra fyra rullade iväg söderut mot Timotejvägen där man skulle möte upp kolfiberföraren, Kakmonstret. Jodå, Han var lagom färdig när kvartetten dök upp. Bromsen kom utfarande på en ombyggd hooverboard som nu liknade något gocartaktigt. Nypinkad och klar så rullade Kakmonstret med. Bosse Bus tog nu ledningen via Jouran till Hofterups kyrka och så vidare mot V. Karaby. En god och härlig medvind. Gott att ha den med för den kom direkt från ishavet denna nordvästan. En tur bortom Hög-Kävlinge för att sedan rulla norrut längs 110:an till Södervidinge. Det var ganska lite trafik idag. Inte några bildårar som skapade incidenter. Det var bara en fåne i en silverfärgad Volvo V70 som tvunget skulle blockera cykelöverfarten på Jacobsgatan i Kävlinge. Demonstrativt stannade den till ett antal meter innan stopplinjen så han säkert blockerade denna överfart. Omoget…

Så rullade man på norrut i den motiga kantvinden. De friska unga pågarna trampade på ordentligt tillsmammans med den VM-aktuelle Bosse Bus. Detta med Bokis och Elitaren vilket kämpande för att försöka bli kvar på rullen, vilket inte alltid lyckades. I Södervidinge så tog man av mot Annelöv där man sedan stannade för Elitkakspaus. Ja sötsuget hade accelererat hos Kakmonstret så han frågade gång på gång om det inte var dags för paus, vilket det blev vid Annelövs pizzeria.

Efter ljuget och snacket om det politiska läget sås rullade man iväg norrut mot Södra Möinge. Där man sedan tog cykelvägen till Asmundtorp. Bosse Bus fortsatte sedan denna mot Landskrona medan de andra fyra svängde av mot Saxtorp via Häljarp.

Nästa träning på tisdag kl 18.00. Då är det racer som gäller och samlingen sker vid Puls Arena, Varggatan; Landskrona. Välkommen!

Mer info: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb/

Vid samlingen såvisade bromsen att han fortfarande gör skäl för sitt namn…
Här trampar man på i medvinden och lapar i sig alla solstrålar som fanns att få för att hålla värmen.
Dagens runda.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tio − åtta =