Härlig höstrunda!

Samling vid stora Järavallssjön.

Söndag 2 september. Så är vi inne i den första höstmånaden. Fortfarande fint väder även om temperaturen är halverad. Nästan helt vindstilla. Detta borgade för en fin cykeldag. Upp på springaren och så iväg mot Järavallen där samlingen är nu under den tid som knatteträningen pågår. Vid stora sjön så var det många bilar och människor. Ett par Swim Runnare var uppe och gick på öns strand där mitt i vattnet innan de hoppade i igen och simmade in till terra firma igen. Allt efter hand så rullade det in träningssugna, Pernilla, Micke, Daniel, Kicken, Andreas med flera. Utifrån skogen kom det knattar infarande med Bromsen i täten. Avrundning på barnträningen och tack för idag.

Ett gäng stannade i skogen för att köra MTB medan en kvartett gav sig ut på landsväg: Kicken, Andreas, Micke och Elitaren. Siktet ställdes österut för den lilla vind som var kom just därifrån. Elitaren och Kicken tog förningen mot Kvärlöv där man sedan bytte om så att Andreas& Micke kunde ta över. Detta är två ystra grabbar med myror i skankarna. Som tur var så pratade de mest hela tiden viket då gjorde att de körde lugnt efter sina mått. Men det var precis att Elitaren orkade hänga på. Mätaren pendlade mellan orange och rött… Man fortsatte hela vägen ut genom Södervidinge till Stora harrie. Här har man ett antal vägval man kan göra. Det blev en gammal Klassiker. Via Krutmöllan till Örtofta och vidare mot Viderup. Här var det så dags att utmana backen. ”Bergspris” ropade Elitaren vilket fick Andreas och Micke att trycka på. I en het duell kämpade grabbarna. Kicken och Elitaren tog det lugnare för att inte bränna ut sig. Nerifrån backen såg det ut som om Andreas drog det längsta strået och var först uppe. Men det kan inte ha varit med så stora marginaler.

En liten bit till så var det dags för den obligatoriska Elitkakspausen som idag även innefattade tömning av urinblåsan. Lite ljug och cykelsnack. Elitaren fick några frågor om han inte skule byta hoj, nix den var köpt för att vara hela livet ut. Några nya lager skulle nog sitta bra. Annars fungerar hojjen hur bra som helst. Det blir nog ett vinterprojekt att skaffa nytt styrlager, kanske vevlagret skulle behöva bytas det också. Nu i september så är ju cykeln inne på tjugonde säsongen!

Hemfärden gick via Hoby-Kävlinge-Hög och så via Västra Karaby till Hofterup och sedan vidare hem till var och en. Micke hoppade dock av vid Karaby Lyckr för att ta närmsta vägen mot Teckomatorp. Efter Kävlinge på väg mot Hög så kom Daniel mötande skavandes på sin MTB.

Nästa träning på tisdag kl 18.00. Då är det racer och samling vid Puls Arena, Varggatan, Landskrona. Glöm inte att ta med lyse, de mörknar allt snabbare nu!

På torsdag är det klubbmästerskap. 10 km tempo med start och mål vid pumphuset i Häljarp (strax mitt emot infarten till Öresunds Golfbana). Alla är välkomna att köra, även om du inte är medlem i Landskrona CK eller om du inte har tempocykel. Det är en kul tävling där det viktigaste är att delta och att kämpa. Välkommen!

På väg hemåt efter Elitkakspausen utanför Örtofta.
Här möter man Daniel mellan Kävlinge och Hög!
Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

14 + 4 =