Bosse Bus sugen på traktor!

”Vi väntar till minst fem över ifall Lefty kommer”, sa Mini till Piruetten.

Söndag 9 september. En allvarlig dag. Dags att lägga sin röst på det parti som man tror är bäst för Sverige den närmaste fyra åren. Men det fanns ytterligare ett val att göra denna dag. Det var att välja en trevlig cykelrunda innan det var dags att bege sig till vallokalen och lägga sina olikfärgade valsedlar i de olika kuverten. Att göra detta val var inte särskilt svårt. Lusande sol och blå himmel. Temperaturen var i och för sig inte överdrivet hög. Sisådär 14 grader enligt Anders Celsius vedertagna skala. Men tillräckligt för att cykla i korta brallor men gärna något lite längre på överkroppen.

Vid stora sjön på Järavallen väntade Mini och Bosse Bus när Elitaren rullade in på den knastrande grusvägen. Strax efter kom även Bokis och Piruetten. Piruetten och Mini kom såklart på MTB medan de andra tre rullade på sina smäckra racercyklar. När Racertrion rullade iväg någon minut efter tio så sa Mini till Piruetten: Vi väntar till minst fem över ifall Lefty kommer….

Med Bosse Bus och hans VM-ben i täten rullade man söderut på Barsebäcksvägen, mot vinden. De båda andra gubbarna älgade på vad de kunde för att håll rullen efter mannen med pistongben, vilket man också lyckades någorlunda med. När Gillhögssbacken var avverkad och manhade en utförslöpa i medvinden så kom man ifatt och förbi en kille som promenerade/joggade. Detta med hörlurarna djupt instuckna i öronen så att Elitarens ivriga plingande på ringklockan var helt förgäves. Bakom sin ljudridå vinlade denne person omkring i sin egna lilla värld helt ovetande om att där var andra trafikanter ute. Hoppas att han ar anmält sig till donationsregistret…

Genom Sandskogen och Löddeköpinge ledde Bosse Bus turen. Upplagt för en Habo Ljungrunda. Trodde man… Men i Borgeby så körde Mr Bus rakt fram istället för att väja mot Flädie. Nu blev det riktigt spännande vart färden skull leda. Via Stävie-Vallkärrra till Stångby och sedan mot Örtofta där man vände hemåt via Västra Hoby.

Elitkakspaus blev det så klart vid gården i närheten av Krutmöllan innan man kom till Västra Hoby. En annan cyklist passerade och blev erbjuden Elitkaka men han trampade bara på utav helskotta och försvann som en prick i horisonten ovetande om vad han just gått miste om.

Styrkta av godsakerna så rullade man iväg igen mot Kävlinge och sedan vidare mot Korset i Södervidinge. Bosse Bus kom ifatt en traktor med två vagnar bakefter sig och lade sig på rulle där. Den andra två kom inte in då de blev omkörda av några bilar som lade sig emellan. Men efter rondellen så var det friare. Bokis och Elitaren trampade på med ett par extra kuggar upp och kom på så sätt ifatt Bosse Bus där i traktorsuget. Sedan blev det några minuters välbehövlig återhämtning där bakom traktorn innan man vek av mot Dagtorp/Dösjebro. Vink, vin och tack till traktorn som fortsatte rakt fram. I Dösjebro så vek Bokis av och rullade hem till sig med mjölksyrastinna ben. Bosse Bus ocg Elitaren fortsatte mot Saxtorp men vid Furuhillsvägen vek så Elitaren av för att ta sig hem till Hänkelstorp medan Bosse Bus oförtrutet trampade på mot Landskrona.

Nästa träning på tisdag kl 1800. Då är det racer som gäller och man samlas vid Puls Arena, Varggatan i Landskrona. Välkommen!

Mer info: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb

Bosse Bus och Bokis på väg uppför Gillhögsbacken.
Bosse Bus jagade in sig på rulle efter traktorn.
Dagens runda.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

ett × fem =