Bilköer & mjölksyra!

White Lady och några pågar kom insladdande på MTB.

Torsdag 13 september. Ännu en fin höstdag. Sol, blå himmel och nästan ingen vind. Upp på springaren och iväg till Saxtorp. När Elitaren anlände dit så såg han Kicken komma ut ur skogen på MTB och lite försiktigt vingla ut mot stora vägen. Den skulle man helst undvika för en kranbil brann på motorvägen mellan Saxtorp och Landskrona. Så motorvägen var avstängd vilket medförde att det var kö på vägarna som går parallellt med motorvägen. Varför körde Kicken MTB? Jo han har ju haft lite spännande med att kedjan hoppar av. Det visade sig sedan att en länk gav sig lite och lossnade i nitningen. Igår hade han varit ute på en liten tur och i Sundviksbacken hade kedjan gått av igen. Som tur var så klarade han sig från att kvadda påsen på ramen eller slå sig på annat sätt. Nu var den hojen installad för reparation. Strax kom även Bokis rullande på racer så klart. White Lady och några pågar kom insladdande på MTB precis när klockan slog aderton.

Medan Kicken, White Lady & pågarna rullade ut mot rosa slingan så rullade Bokis och Elitaren mot Barsebäcksvägen via Stora Byvägen. Barsebäcksvägen var full av bilköer i båda riktningarna. Den södergående kön var lite snabbare och ledigare än nordgående. Det var till att trampa på för att någorlunda hålla jämn fart med kön så att inte någon bilförare skulle få tuppjuck på de båda cyklisterna. Man trodde att södergående kö skulle ta slut i höjd med Saxtorpsrondellen. Men icke. Den södergående trafiken fortsatte, om än lite glesare. Väl vid Sjöbo Skola var det skönt att rulla in på cykelvägen och kunna släppa tempot lite för att vädra ut mjölksyran i låren. I lagom gubbatakt avverkades Gillhögsbacken och mjölksyran vädrades bort någorlunda ur benen.

Turen gick som vanligt genom Sandskogen-Lödde och via Borgeby Slott till Flädie-Habo Ljung. Där var det stopp för att smaska i sig en Elitkaka innan kosan ställdes norrut igen. Strax innan man kom till Habo Ljung så hade vinden tilltagit. Sydvästlig av något slag vilket borgade för medvind hemåt. Men den glädjen blev inte så långvarig. Den vinden som tog i var inte av det uthålliga slaget. Utan en sådan pust sok kommer en liten stund för att sedan lägga sig helt. Detta så man tydligt när man passerade Håkantorps Vagnfabrik och alla flaggorna hängde slakt utan att röra sig det minsta. Gubbarna var hemma lagom till att det blev mörkt. Nu är det till att ha lyse på cykeln om kvällarna. Nästa vecka hinner man inte hem innan det är mörkt.

Nästa träning på söndag kl 10.00. Samling vid parkeringen norr om stora sjön på Järavallen. Infart mot Brukshundklubb och så första till höger. MTB eller racer, du får välja fritt. Välkommen!

Mer info: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb

Elitaren & Bokis vid Elitkakspausen i Habo Ljung.
Bokis på väg hemåt genom Borgeby med flinka ben!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

två × fyra =