Två incidenter med samma lastbilsidiot!

Kämparna samlade för att ta itu med Gunnar Nilssons Vandringspris.

Torsdag 23 augusti. Dags för klubbtävling, Gunnar Nilssons Vandringspris. Instiftat av en av Landskrona CK gamla eldsjälar. Gunnar avled i vintras 101 år gammal. Så att delta i denna tävling var ett fint sätt att hedra honom. Vädret visade sig från sin bästa sida. Lite blåsigt så klart, men vi bor ju i Skåne… I Häljarp där starten går dök Blueman upp samtidigt med Elitaren. Det var flera år sedan senast han syntes till. Strax efter dök Kicken och Bosse Bus upp. Martin och Bokis kom också rullande liksom Johnny va Geöur du. Fast den sistnämnde kom bara som åskådare, inte som deltagare, Sara och Earl Grey skötte starten. Blueman lottades först till start följd av Martin, Bosse Bus, Bokis & Elitaren (som körde partempo) och siste man var Kicken.

Banan går från kiosken i Häljarp via Saxtorp till första rondellen i Kävlinge och så tillbaka, lite knappt 26 km.

Elitaren började med att dra i motvinden med Bokis som en plåsterlapp där bak. Kicken kom som en projektil och körde om precis innan Saxtorp. Efter Saxtorp så blev det mer kantvind. Allt fungerade och kändes bra. Så kom det en bulkbil och körde om. Första halvan av dragbilens hytt var någorlunda på avstånd. Men sedan började chauffören svänga in. Bokis och Elitaren låg då i 35-37 km/h så när de sista hjuplaret i släpet passerade så var de båda cyklisterna nästan helt utträngda i diket. Kanske fem centimeter asfalt kvar medan det tunga släpet passerade på 10-15 cm avstånd. Att yrkeschaufförer inte fattar att man måste vara om med hela ekipaget innan man svänger in. Ungefär en kilometer längre fram stod lastbilen vid vägkanten med varningsblinker på medan chauffören vara utanför och hoppade in i hytten precis när Bokis och Elitaren passerade. Ett ögonblick senare så kom lastbilen igen. Gjorde precis likadant som förra gången med undantag för att denna gång tuta. Denna idiot till förare borde omgående lämna in sitt körkort. Att bete sig på detta sätt i trafiken så kommer han snart att ha andras liv på sitt samvete! Bilen tillhör Aureskogs Åkeri i Västra Karaby. De kommer att få ett telefonsamtal imorgon! Pulsen var redan hög på grund av cyklingen, men efter dessa båda incidenter så övergick det till hjärtklappning. Två riktigt otäcka incidenter som tydligen gjordes med berått samvete med tanke på tutandet. Även cyklister har rätt att vistas på vägen!

Efter Dösjebro så började man möta de andra deltagarna. Bokis och Elitaren skiftades om att dra. När Bokis gjorde sina förningar så hade Elitaren svårt att hänga på. Vid något tillfälle så tappade han rullen! (Gubbajevel!). Med pulsen så högt det gick gjordes vändningen i rondellen och återfärden till Häljarp kunde påbörjas. Mjölksyran gjorde sig allt mer påmind och det var till att inte överila sig i de små motluten utan att tänka på att hålla sig så att benen inte blev som gjutna i betong. Det var en lättnad när Saxtorpsrondellen passerats och det var de sista kilometrarna till Häljarp. Nu blev det medvind, härligt! Med Bokis i spets så passerade de båda partempoåkarna mållinjen och kunde svänga in på parkeringen välkomnade av frityrosen från korvkiosken…

Resultat:

Bosse Bus 39:24:88
Kicken 40:00:78
Blueman 41:58:13
Martin 44:08:45
Bokis & Elitaren 49:05:08

Nästa träning på söndag kl 10.00. Då är samlingen vid parkeringen norr om stora sjön på Järavallen. MTB eller Racer, valet är ditt.
Välkommen!

Bokis i dragläge!
Sara delger resultaten flankerad av Earl Grey.
Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

nitton + tjugo =