Engelskt besök & intensiv cykelvecka!

Samling vid parkeringen norr om stora sjön på Järavallen.

Söndag 19 augusti. Så var det åter dags att samlas vid parkeringen norr om stora sjön på Järavallen. Sommarlovet är slut och start för höstterminen av knatteträningen. Träning för knattar att lära sig köra MTB i terräng. Så ett tag framöver så är söndagssamlingen här. Det gäller för både MTB:are såväl som racercyklister. Vi träffas tillsammans även om vi sedan rullar iväg på olika håll.

Kicken var på plats med sin Bianchiracer när Elitaren rullade in. Igår hade han varit i Värnamo och tävlat i tempo. Med sig hem fick han den sliverpengen han erövrade i ”P70”-klassen. Bosse Bus var med och körde i Värnamo han också. Han körde i ”P65” där han hamnade precis utanför pallen. Barnen var ute och rullade. De avslutar sin träning kl 10.00 när de vuxna drar igång. White Lady, Mini och några till var på plats med sina MTB’s. Elitaren rullade iväg mot Fotbollsgolfen för att se om det var någon där som missat att samlingen var flyttad. Strax innan där kom Bokis mötande. Han hade varit på plats men då det var tomt och öde så hade han dragit slutsatsen att samlingen var flyttad. Tillsammans rullade de båda ner mot Järvallssjöarna. Där stod Kicken och väntade. Man stannade till en stund för att se om det dök upp någon eftersläntare. Jodå, en dök upp. Föga förvånande så var det Lefty som kom i en flygande fläng på sin MTB. Ja, han fick nog ligga i som han skulle komma ikapp sisådär fem över tio…

Kicken, Bokis och Elitaren rullade iväg ut mot Barsebäcksvägen. Vinden var västsydvästlig. Så en vänstersväng för att ta sig ner mot Barsebäckshamn. När Gillhögsbacken skulle erövras så fick man lite skjuts av medvinden eftersom att man då körde österut. In genom Sandskogen och vidare genom Löddeköpinge för att ta sig via Borgeby och Flädie till Habo Ljung.

Här stannade Kicken till på grudn av en betingad reflex? Han stod där och kapade likt en hungrig fågelunge och bara väntade på att Elitaren skulle hiva fram påsen med Elitakor. Jodå, påsen kom fram och kakorna bjöds runt. Mitt i mumsandet så kom en flock cykelturister rulllande. ”Vi är trötta, men ni ser pigga ut” hojtade Kicken till dem. ”We are English” blev svaret. Det var alltså en grupp engelsmän som hyrt cyklar. Just idag var de på väg från Landskrona till Malmö. Efter en liten pratstund så vinkades Engelsmännen av och så kunde diskussionerna komma in på Kickens transmission och kedjans förmåga att hoppa av och kila in sig mellan ramen och klingan. Ämnet utforskades grundligt och varenda kugge räknades av Bokis och Kicken…

Till slut så hade allt avhandlats och man kunde åter äntra sadlarna för att trampa hemåt via Bjärred.

Denna veckan är en intensiv cykelvecka:

Nästa träning på tisdag kl 18.00. Då är det racer som gäller och samlingen sker vid Puls Arena, Varggatan, i Landskrona.

På onsdag så är det Landskronas Allianstävling. 10 km tempo. Start och mål strax norr om infarten till Järavallens strövområde.

På torsdag så är det dags för en öppen klubbtävling, Gunnar Nilssons VP. Öppen klubbtävling innebär att alla som vill får ställa upp och delta i tävlingen, men priserna går till dem som är medlemmar. Gunnar Nilsson VP har start och mål vid kiosken i södra delen av Häljarp. Banan går sedan därifrån via Saxtorp till första rondellen i Kävlinge och så åter till Häljarp. Det är ett tempolopp. Dvs att man startar en och en. Ingen klungkörning.

Välkomna!

En grupp Engelska cykelturister stannade till för en pratstund vid Elitkakspausen i Habo Ljung.
Bokis och Kicken räknar kuggar…
Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

5 × 2 =