En bakvänd Habo Ljungrunda!

Kock Rynke, Asmundtorpskan, Bokis, Kicken, Pia och Kålle stod och väntade när Elitaren anlände till Saxtorp.

Söndag 23 oktober. Det fina höstvädret fortsätter. Blå himmel och en svag till måttlig sydvästan. Vad så mycket mer kan begära som cyklist i Skåne de sista skälvande dagarna i oktober? När Elitaren klämt in sin lekamen i de tighta träningskläderna grenslades springaren och kosan sattes mot Saxtorp. En eloge till den som körde Skånetrafikens buss mot Landskrona och passerade Ålstorp sisådär tio i tio på söndagsförmiddagen. Bussen gick över helt i mötande körfält och svängde inte in förrän hela bussen var förbi! Ett skolexempel på hur en duktig och ansvarsfull busschaufför gör. Det var inte någon tillfällighet för lite längre fram stannade bussen vid en hållplats och Elitaren körde förbi. Strax gjorde då en lika fin och omsorgsfull omkörning. Jättetack till den chauffören. Det är en fröjd att bli omkörd på det viset!

I Saxtorp var det gott om träningssugna. Asmuntorpskan, Pia, Kicken, Kock Rynke, Bokis, Kålle och Bokis. Bra uppslutning idag alltså. Flickorna kom dock på MTB och hade sikte på en Järavallsrunda. Pågarna hade dock landsvägscyklar med siktet inställt på att gnaga asfalt. Elitaren frågade vilken runda som man var sugen på. Kock Rynke föreslog att göra ”den vanliga” fast omvänt. Alltså att köra ner till Habo Ljung och vända. Att köra direkt mot och igenom Borgeby och Bjärred för att sedan svänga över Flädie på hemvägen. Förslaget antogs direkt.

Man rullade iväg längs Stora Byvägen för att ta sig ut till Barsebäcksvinden och jaga söderut, mot Barsebäckshamn. Kock Rynke var som vanligt pigg i spirorna och lade sig längst fram. De övriga på rulle bakom. Efter någon kilometer så släppte Elitaren sin position sidan om Kock Rynke med att överlåta den platsen till Kålle. Det var skönt när man kom ner till Barsebäckshamn och fick medvind mot Lödde. Inte för att det var så  tungtrampat utan för att det inte dånade så mycket i öronen. Än så länge var det den vanliga vägen. Men efter att Sandskogen och Lödde avverkats så på cykelvägen söderut tog man inte av Mot Borgeby Slott utan fortsatte mot Borgeby & Bjärred. Rakt igenom dessa båda orter ocu vidare mot Habo Ljung. Man kom aldrig in på cykelvägen mot Habo Ljung utan trampade på längs vägen. När skylten ”Flädie” dök upp så svängde man av för att direkt stanna till för Elitkakspaus på det vanliga stället.

När kakorna var uppätna fortsatte man mot Flädie. Det är som en ny runda om man kör i motsatt riktning. Det blir helt nya vyer även om det är samma gamla väg. Som vanligt så hade vinden tilltagit och vridit lite mer mot norr. Den förväntade medvinden hade då konverterats till en ren kantvid. Jaha, vad gör man då? Trampar på och låtsas inte om motgången så klart. Mycket annat finns inte att göra… I Lödde stannade man till för att vinka av Bokis som där vände österut för att njuta av medvind till Kävlinge. Övriga fortsatte norrut. I Hänkelstorp hoppade Elitaren av och vände hem till Rotundan medan de övriga tre fortsatte mot Landskrona.

Nästa träning på torsdag kl 18:00 i Saxtorp. Då kör vi MTB och har ordentligt med ljus på cykeln. Samling som vanligt i Saxtorp vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen.

Kock Rynke i spets när man passerade genom Lödde.
”Kaugepaus ”i Habo Ljung.
Dagens runda som ser ut som vanligt fast att den var tvärt om…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

4 × 2 =