Elitaren knäckte hjälmen!

Kicken vid Elitkakspausen

Torsdag 20 oktober. Men se där, det fina höstvädret håller i sig. Svag vind och sol. Det är inte illa i slutet av oktober. Bokis ringde och berättade att han fått förhinder. Elitaren fick därför rulla ensam till Saxtorp. Lite äventyr hände på vägen. Efter Svanabacken var avverkad och kommit upp på Välanvägen mot Stora Byvägen så kom ett barn och en vuxen mötande på cykel. Barnet cyklade prydligt på sin högra sida vägen. Den vuxne mitt på vägen, helt försjunken i sin mobiltelefon. Ett par meter innan han mötte Elitaren så vinglade han till. Det var en hårsmån från att han frontalkolliderat med Elitaren. Vad f-n kan vara så viktigt att man kan riskera både sitt eget såväl som andras liv och hälsa? I trafiken, lägg undan mobilen och var istället uppmärksam på medtrafikanterna!

Kicken kom till mötes strax innan Elitaren var framme vid Fotbollsgolfen. De båda var i god tid. Det blev till att prata lite om ditten och datten för att se om någon mer dök upp, vilket det inte gjorde. De båda rullade ut på slingan när klockan var slagen. Nu börjar det bli mörkt riktig tidigt. Det var bara till att tända lyset så snart man kommit in på slingan från Stora Byvägen.

Nu är det en lite lurig tid på kvällarna i skogen. De gula löven faller till marken och det blir inte lika lätt att se var stigen går. Det är lätt att missa spåret. Det brukar bli bättre när man kommer fram i typ december och alla löv har fallit samtidigt som man har kört på stigarna när det regnat. Då avtecknar sig stigarna så mycket tydligare igen. Men just nu den närmsta tiden gäller det att vara extra alert och vaksam. Rundan avverkades utan några problem eller incidenter. Inte förrän några hundra meter innan Elitkakspausplatsen. Då small det till i Elitarens hjälm och han kände det som om någon skulle dra honom av cykeln. Takgöken (hjälmlampan) föll av och hängde oh dinglade framför honom i sin kabel. Det var en gren som Elitaren inte observerat. Detta för att hjälmen hade en förmåga att kana framåt och med skärmen på hjälmen var då inte sikten rakt fram eller uppåt speciellt bra. Vid koll så visade det sig att oringen som fäste lampan på hjälmen hade slitits av. Dessutom så hade nackbandet på hjälmen gjort oringen sällskap och även den gått av. Oringen är lätt att ersätta men hjälmen blev skrot.

Efter Elitkakspausen rullade man hemåt. Det var väldigt konstigt och ovant för Elitaren utan takgöken. Men ser så mycket sämre utan. Men det hela ska vara fixat till nästa torsdag. Dock så är det en träning till innan dess. På söndag kör vi racer med start från Saxtorp kl 10:00. Samling vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen.

Cykelparad.
Lampans oring och hjälmens nackband lämnade in för gott.
Kvällens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sexton − nio =