Elitkakornas effekt bevisad!

Resultatet av två Elitkakor. Asmundtorpskan i spets!

Söndag 5 juni. Danska nationaldagen till ära så fick vi väl den första riktiga sommardagen. Sol, blå himmel och väldigt lite vind. Tänk att få ge sig ut i kort kostym utan att behöva vara rädd för att frysa. Det har ju svårt för att bli bättre förutsättningar. Elitaren rullade iväg till Saxtorp och där hade redan Disco-Dunk, Lövis och Asmundtorpskan anlänt. Strax så kom även Flärpen och Bokis. Underligt nog så dök inte Kicken upp. I torsdags hade han ju sökt och blivit beviljad träningsfrihet. Men idag…? Skolk, något annat epitet kan man inte ge hans bortavaro!

Eftersom vinden var försumbar valde man att ignorera densamma och ge sig ut på en Ekebyrunda. Det var länge sedan en sådan runda avverkats. Men idag var det alltså dags för att ändra på detta. De tre med rakade ben; Disco-Dunc, Lövis & Flärpen tog initiativet och rullade ut iväg på 110:an för att sedan ta av mot Kvärlöv-Annelöv. Lite lugnt i början för att få upp värmen. Bokis tar lite tid på sig att få upp värmen, men sen j-lar! Ekebyrundan är till delar samma om Spargodtrundan. Men istället för att vika av mot Norraby i Brödåkra fortsätter man rakt fram mot Kågeröd för att därefter man passerat Halmstad vika av mot Ekeby. Här började krutet i Asmundtorpskans ben att ta slut. Gång efter annan så tappade hon häng på klungan som då saktade in så hon fick kontakt igen. Som tur var så låg Elitkakspausen i närtid. Precis efter man passerat Ekeby så var det dags för godsakerna. Amundtorpskan fick två kakor för att det skulle bli fjutt i båda benen.

Jodå, det tog skruv. När det var dags att rulla iväg igen, vem var det då som var piggast och rappast i benen? Jo, just det: Asmundtorpskan! Red Bull kan inte mäta sig med Elitkakorna som är effektivare och tillika både nyttigare och godare! Hemfärden gick via Kingelstad för att sedan klättra upp för Col de Ottarp. I Härslöv så delade  man på sig; de med rakade ben västerut mot Glumslöv för att titta på havet medan de andra tre drog sig mot Vadensjö-Asmundtorp. Här Skule Bokis vika av på cykelvägen för att ta sig mot Kävlinge via Annelöv. Asmundtorpskan skulle inte hem utan till Häljarp för att hälsa på mödernet. Ett litet stopp för att vinks av Bokis och boka cykling på torsdag. Då precis kom en grönklädd figur på cykelbanan. Ett kort snack för att pejla in var starten gick på söndagarna (Från Fotbollsgolfen i Saxtorp kl 10:00). Jodå, han var sugen att hänga på. Tempot hos dem med rakade ben var oftast för högt. Det skulle passa bättre att köra med några nattpinkare. Så rullade man vidare. Leif mot Landskrona. Bokis mot Annelöv-Kävlinge medan Elitaren och Asmundtorpskan sällskapade till Häljarp. Därefter hade Elitaren ett solokör hem till Hänkelstorp.

Nästa träning på torsdag kl 18:00 i Landskrona. Då kör vi tillsammans med Örestadcyklisterna och startar från Puls Arena. Välkomna alla, med eller utan rakade ben!

Lövis skiner ikapp med solen!
Ännu en grön kålmask som vill vara med och cykla med Cyklofånarna!
Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

nitton + fyra =