Kurorten Asmundtorp!

Tio träningssugna samlades i lähörnet vid Puls Arena.

Torsdag 2 juni. Då är vi inne i midsommarmånaden. Men någon skön sommarvärme är det fortfarande inte. Däremot så håller det ohemula blåsande i sig. Nordvästligt för säkerhets skull så att det inte blåser upp någon varm luft… När tempen ligger runt 15 grader så är det besvärligt att klä sig. För kallt att köra i kort kostym. Men det är också lätt att man klär sig för varmt. Men det är ju inte någon nytta med att kverulera om detta. Upp i sadeln och upp till Saxtorp där Bokis väntade. Tillsammans fortsatte Bokis och Elitaren till Landskrona via Häljarp. Vid Borg & Warner så kom White Lady ikapp och anslöt. Strax därefter kom även Hillis. Strax innan Puls Arena så gick A-sson och ledde sin cykel. Han hade vurpat vid arbetena vid cykelbanan där det låg grus och mög på cykelbanan. Framhjulet hade ådragit sig en punka. Men värst av allt var att ramen var knäckt. Ingen cykling för honom idag. Men som tur var hade han klarat sig bra själv.

Några träningssugna stod och tryckte i hörnet vid Puls Arena. Det var ju lite lä i den vrån. Allt fler anslöt efter hand och noteringen slutade på tio träningssugna. Punkan, Flärpen, Hurtbullen, Bokis, White Lady, Hillis, Farstun och några till. Man bestämde sig för att köra norrut. Vinden var ju nordvästlig. De snabba med rakade ben utlovade att hålla lagom gubbatakt så att alla kunde köra tillsammans. Norrut mot Glumslöv. Backen som är så kul att köra utför skulle nu övervinnas uppför i motvind. Elitaren konstaterade att det gick i 12 km/h uppför men utför brukar det bli 52 km/h. Det blir skillnad på farten om man kör uppför eller nerför…

Siktet vara inställt på Råå. Men när man var mitt i Glumslöv så började det att regna. Det tog inte lång stund för att ändra planerna och vända om för att ta sikte på Kvistofta istället. Det så ju lite ljusare ut på det hållet. Det var ju rätt gött att lägga om kursen och få lite medvind. Det gick betydligt lättare att trampa på det hållet. När de med rakade ben vände mot Gantofta så tog Bokis, Punkan och Elitaren av mot Vallåkra för att så smått börja på hemfärden. Bokis har ju ett par mil till Landskrona och det är ju lika långt på returen… Lite flax var det nog för det blev lite lättare regn och medvind. Ner till Vallåkra och sedan vid Aspan vända mot Härslöv för att i god fart passera Vargens villa. Det var flera år sedan han var med och cyklade. Undras vad som skulle få honom på bättre tankar?

Vadensjö och så nerför Rönneberga till Asmundtorp. I nerförsbacken så började det regna lite mer igen. Man såg fram emot att komma till Kurorten Asmundtorp. Tanken var att ta Elitkakspaus och skula från regnet i Busskuren snett emot ICA. På vägen dit så blev man omkörda av en Volvo V70 som trots bred och fri väg brände förbi i bra fart på bara 10-20 cm avstånd. Idiotajävel är väl det mildaste epitet man kan ge en sådan förare. Bile ägs av Rolf Gunnar Anders Sandberg, Södra rönnebergavägen 6 i Asmundtorp. Är det någon som vet vem han är så berätta gärna för honom att ta ett snack med den personen som körde bilen denna kväll!

Stopp blev det i busskuren. Precis när regnet slutade. Men kuren skyddar även mot vind. Däremot inte mot ångorna från den rökare som Punkan drog av ute på trottoaren. Det blev akut evakuering av kuren… Som tur var så hade man hunnit äta kakorna och var färdiga att fortsätta. Bokis tog av på cykelbanan mot Möinge för att sedan vika mot Kävlinge över Annelöv. Punkan och Elitaren sällskapade hela vägen till Saxtorp där Punkan vek av mot Häljarp igen via Stora Byvägen. Elitaren tog Grand Prix vägen hem.

Nästa träning på söndag i Saxtoirp. Samling kl 10:00 vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen.

Cykelbanan norrut mot Glumslöv.
Elitkakspaus i kurorten Asmundtorp.
Kvällens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

19 − 7 =