Ekebyrunda med gubbaryck!

Samling vid Fotbollsgolfen. Mini står och gör balansövning med sin MTB.

Söndag 22 juli. Den varma sommaren fortsätter. Väderprognosen förutspådde sydvästlig vind. Men det var en laber nordvästan som rådde. Upp på racern och så iväg till Saxtorp där det redan samlats några träningssugna. Mini stod och övade stillastående på cykeln medan Bosse Bus, Kicken och de andra var lite mer relaxade. En gäst rån CKX anlände ungefär samtidigt som Bokis kom rullande. Tre grupper blev det. En snabbgrupp med Mini och några till och så en gubbagrupp med Kicken, Bagman & Uno. Bokis, Bosse Bus och Elitaren jagade ut på asfalten.

Ssiktet togs först mot Trää. 110:an norrut och sedan höger mot Kvärlöv-Annelöv. Elitaren började med att dra. Han tyckte det passade honom perfekt för det var ju medvind. Sedan kunde Bosse Bus ta över plöjandet när man vände norrut mot Billeberga. Väldigt bra uträknat. Bokis hängde efter som en plåster på Elitarens bakhjul! Jodå, det gick undan Det var mest hela tiden precis att de båda lyckades hänga kvar på Bosse Bus rulle. Snacka om att han har VM-spiror…

Mer eller mindre hela vägen till Ekeby drog Bosse Bus. Pausen togs som vanligt på krönet av den lilla backen på väg ut ur Ekeby mot Kingelstad. Här mumsade man i sig Elitkakorna och Bokis fick stretchat ut sina lårframsidor innan man fortsatte hemåt. Nu tog Elitaren över dragandet då det inte längre var motvind. Bokis hade tappat sin vattenflaska men turligen hade Elitaren två. Så han hade langat över en till Bokis. Detta innebar att nu var det ags att jaga vatten. Kyrkan i Otttarp var den närmsta möjligheten att fylla på. Kanon om det gick för nu hade Elitaren sitt på det torra skulle man kunna säga…. Jodå det fungerade. På kyrkas toalett kunde han krana i en ny halvliter kallvatten i den tomma flaskan. Hemfärden tryggad!

Nu var det bara att gnaga sig uppför Ottarpsbacken för att sedan ta sig till Landskrona via Härslöv-Säby. Mot Säby so tog det eld i ”gubbajeveln”. Helt plötsligt blev Elitaren omkörd av Bokis som kom i en väldig fart. Därefter jagade Bosse Bus för full maskin. Han fick verkligen trycka på för att kunna knapra in lite på Bokis. I Landskrona vek Bosse Bus av medan de båda andra fortsatte söderut för att ta sig hem via Saxtorp.

Nästa träning på tisdag kl 18.00. Då är det racer som gäller och starten går från Puls Arena. Mer info: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb

Elitkaspaus i Ekeby.
Bosse Bus jagar för vad tygen håller för att försöka köra ikapp Bokis.
Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

två + 15 =