Ingen rodelträning här inte!

Johnny va Geöur du var den ende förutom Elitaren som trotsade värmen och kom till träningen.

Torsdag 26 juli. Sådan här dagar så är det knappas fryser man gör. Under dagen så uppmättes 36 grader som mest i skuggan. Ordentligt med vatten och Resorb Sport i flaskorna och så iväg till Saxtorp. Där var det tomt och öde. Ja Bosse Bus hade meddelat att han var på väg till Norge där han skall köra linjeloppet i Nordiska mästerskapet som en av Sveriges representanter i Landslaget! Kicken, ja vad skall man säga. Han lever livets glada dagar och hade åkt till Køge för att dricka bajer… Men någon minut i sex så dök det upp ytterligare en. Det var Johnny va Geöur du som kom på sin MTB. Sedan var det slut på cykelträningssugna. De övriga var antagligen hemma och svalkade sig med rodelträning (ligga raklång i soffan med armarna tätt intill kroppen…).
Johnny va Geöur du rullade ut i skogen medan Elitaren rullade norrut mot Häljarp på landsväg. Det blåste ganska bra och för alla som undrar så var värmen inte något problem. Ja inte sedan Elitaren plockat av sig sin windstopperT-Shirt som hade åkt på av gammal vana. Med vinden spelande på hela gåset så kändes det behagligt. Motvinden var betydligt jobbigare än värmen.

Häljarp-Asmundtorp-Rönneberga-Vadensjö-Härslöv och så vidare mot Tomatens hus. Hela tiden i motvind och som ni förstår en och annan uppförsbacke också, tungt. Men strax efter tomatens hus när kosan vändes mot Glumslöv så slutade vindens dånande i öronen. Medvind. Härligt! Precis innan Glumslöv blev det ett litet stopp och inmundigande av Elitkaka innan färden fortsatte. Nerför Glumslövsbacken med vinden i ryggen. Det är en maffig känsla att spränga 60 km/h-vallen på frihjul. Det känns väldigt snabbt när man sitter på en lätt cykel med väldigt smala hjul. Två fingertoppar är kontaktytan mot asfalten.

Via Landskrona-Häljarp Saxtorp tog sig Elitaren sedan hem till Hänkelstorp igen. Nästa träning på söndag kl 10.00 i Saxtorp. Samling vid Fotbollsgolfens parkering, Hagensvägen. MTB eller racer? Det är bara att välja, välkommen!

Mer info: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb

Elitaren vid Elitkakspausen utanför Glumslöv.
Skuggan av en träningskompis…
Kvällens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sexton + tretton =