Tuff jakt på Bokis!

Kicken skulle köra MTB för att ladda inför MTB-Vättern.

Torsdag 19 juli. Högsommarn håller i sig. Soligt, varmt och blå himmel. Den friska nordvästanvinden förde ner lite svalka, men det var absolut inte kallt. Kicken hade meddelat att han skulle köra MTB (han skall köra MTB-Vättern i augusti). Men det går ju inte att missa racercykling i detta vädret. Elitaren plockade ut Litespeeden och trampade iväg i motvinden mot Saxtorp. Där var det ett gäng samlat redan, bl a:Bosse Bus, Kicken, Bokis, Punkan. Efter hand så anslöt även Piruetten och Johnny va Geöur du med sällskap. De skulle ut i skogen medan Bokis, Bosse Bus, Punkan och Elitaren skulle ta sig an asfalten.

Bokis berättade att han skulle köra själv. Han hade stått på en stege och målat hela dagen och kände att han hade svårt att få runt benen. Så medan han vinglade iväg själv så rullade de andra tre iväg. Punkan ville ha en trevlig runda, inte norrut för därifrån kom han. ”Skit i var vinden kommer ifrån” var hans glada tillrop till bankommittén, vilket Elitaren blivit utsedd till. Ok då kör vi söderut och tar en sväng runt Kävlinge och så trampade man iväg i medvinden. Elitaren började att dra men snart kom Bosse Bus smygande bakifrån och tog över. Inte nog att han kvalat in till VM i Tempo. Nu i veckan så hade han även blivit uttagen till Landslaget inför Nordiska Mästerskapen. Så det var ju en välmeriterad draghäst fram. Men strax kom växlingarna igång så att alla turades om att dra.

Bosse Bus fick ett infall och undrade om man inte skulle köra Skönadalsvägen. Men då var den redan passerad så det blev Hofterups Kyrkoväg istället och vidare ner till Barsebäckshamn. Detta för att man inte skulle missa Gillhögsbacken. Farten var hög och det gällde att vila sig så mycket det gick när man låg på rulle. Men strax innan krönet på Gillhögsbacken så bet mjölksyran till i Elitarens lår så att han kunde inte hålla rullen utan ramlade av. Som tur var så hade han en påse Elitkakor i ryggfickan. Då kan han vara ganska säker på att bli inväntad igen. Ja, i alla fall så länge man inte haft någon Elitkakspaus ännu…

Genom Löddeköpinge där man långt bort på Barsebäcksvägen fick syn på en annan LCK-klädd cyklist. Självklart drog jakten igång. Man kom närmre , men det gick sakta för gubben där borta hade krut i benen. Men starx innan Borgeby var han upphunnen. Det visade sig vara Bokis. Tror ni inte att ”gubbajeveln” hade fått igång slanorna igen! Han hade haft det tungt i början men till sist hade alla målarpytsarna spolats bort ur benen. Så var man plötsligt fyra igen, precis som vid samlingen. I god fart mot Stävie i kantvinden. Ja Bokis höll rulle hela vägen medan Elitaren ramlade av. Men framme i Stävie var det dags att plocka fram Elitkakorna. Skönt för då blev det några minuters vila och återhämtning, vilket behövde i det VM-tempo som träningen gått i.

Bitvis gick det lite lugnare på hemvägen, men inte den större delen. Via Södervidinge-Dagstorp kom man till Dösjebro där Bokis hoppade av medan de andra tre fortsatte mot Saxtorp. För första gången tog man cykelbanan från macken och ut mot Saxtorp. Där inträffade en av de saker som gör att man helst undviker cykelbanor i tättbyggda områden. I runt trettio knyck mot Saxtorp. Då kommer det en silverfärgad bil på vägen som svänger in tvärt, rakt över cykelbanan, bara någon meter framför de tre cyklisterna. Det blev tvärnint för att inte sitta som en krossad insekt i bildörren. Detta var sannolikt inte bara den första gången som man tog cykelbanan, utan även den sista…

Vid Furuhillsvägen hoppade Elitaren av medan de andra två fortsatte mot Landskrona.

Nästa cykling på söndag kl 10.00. Samling vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen. Oavsett om du vill köra i skogen eller på landsvägen är du välkommen!

Mer info: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb/

Här blir Bokis upphunnen strax innan Borgeby.
Elitkakspaus vid Stävie Hage.
Kvällens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

femton + 5 =