Förberedelser för ”Vält Meistershaft”!

Anton, Bosse Bus och Kicken stod och väntade vid Fotbollsgolfen.

Söndag 15 juli. När det Franska nationaldagsfirandet klingat av så var det dags för Cyklofåneträning igen. Ett anrop hade kommit via LCK Facebooksida. En Anton från Göteborg som var på semester i Skåne hade undrat om det blev någon cykling idag. Jodå, klart att det blir. När Elitaren anlände till Saxtorp så stod Anton där och väntade tillasammans med Bosse Bus, Kicken och Pia. De två sistnämnda på MTB. Så ramlade även Bokis, Andora och några till in. Bokis på racer de övriga på MTB.

Bokis hade precis hämtat sig från torsdagens körning. Han föreslog att man skulle ta en runda som inte innehöll så många backar. Ekebyrundan till exempel. Så blev det. Bosse Bus gick ganska direkt upp i spets och drog upp farten. De övriga tre hängde efter på rulle. Men snart så gick även Anton fram och drog. Anton var vältränad kille som kört Vätternrundan på 8:14. Så malle fanns det ju definitivt i benen. Från Saxtorp till Trää var det medvind. Men när kursen sedan sattes mot Billeberga så sa det smack och boink. Som en högerjabb från en tungviktsboxare slog vinden till, mitt på näsan… Men Antons och Bosse Bus friska ben plöjde undan det värsta så att Bokis och Elitaren kunde följa med på rullen. Bosse Bus laddar nu för fullt inför amatör VM som går i Italien i slutet av augusti.

Om det var att han blev inspirerad av Tyskans ”Welt Maistershaft” vet vi inte riktigt. Men hur som helst hade han skrubbsår på armbågen och ett hack på näsan efter att ha vurpat med ”Morrontofflan”, hans hemmabyggda trehjuling. Snacka om ”Vält Maistershaft”…

Som vanligt var det Elitkakspaus i Ekeby med sedvanligt ljug. Under de minuter som mans stod där så sjönk temperaturen några grader. Trots att vinden blev lite med så blev det betydligt svalare. Det var så pass att tankarna snurrade om vindjacka skulle tas på eller inte. Via Kingelstad-Ottarp så tog man sig hemåt. På väg till landskrona så hittade Bokis nya krafter som han lät gå rakt ner i pedalerna, utan spill. Giubbafan vevade på som om det vore Roadrunners ben. De övriga tre jagade efter så gott de kunde… I Landskrona så vek Bosse Bus av medan Anton följde med Bokis och Elitaren till Häljarp där han sedan skulle orientra sig så han kom till rätt hus. Detta medan de båda andra fortsatte till Saxtorp och sedan vidare hem vardera till sig.

Nästa träning på tisdag kl 18.00. Då är det racer som gäller. Start från Puls Arena i Landskrona. Mer info: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb/

Anton & Bosse Bus i spets på väg mot Ekeby.
Bokis hittade krafter på väg mot Landskrona och trampade på som en galning med de andra tre jagande bakefter!
Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

ett × 3 =