Aerodynamisk och hal som en ål!

Ett gäng stod och väntade vid Fotbollsgolfen.

Torsdag 12 juli. Högsommarvärme med besked. Sisådär 28 grader och en frisk nordvästan. Elitaren dunkade iväg i motvinden till Saxtorp där det stod ett gäng och väntade. Kicken på MTB tillsammans med Mini, Piruetten och Torbjörn. Bosse Bus på racer och snart ramlade även Punkan och Bokis in. White Lady och Lille Skutt är på väg till alperna för att köra något hiskeligt MTB-lopp tillsammans med Hillis. Kicken stod och väntade på Uno så de övriga tre MTB:arna rullade ut i skogen medan Kicken kunde stå kvar och gona sig i solen…

Racerkvartetten rullade iväg norrut för att avverka motvind först och njuta av medvind på hemväg. Bosse Bus laddar för fullt på VM som går i augusti. Så han kom på sin tempobåge, aerodynamisk och han blir hal som en ål när han kryper hop i cockpit. På tunga växlar med låg kadens drog han igång raketen likt ett ånglok. Sakta men säkert ökade han farten- Kedjan vibrerade av spänningen när han la kraften från sina pistonger till ben i pedalerna. Bokis och Elitaren var inte i form idag utan ville ta det lite lugnt. Därför sa de till Punkan att han kunde hänga på Bosse Bus så skulle de båda andra gubbarna vingla omkring lite i sin takt. ”Nä, fy f-n, inte när Bosse Bus kommer på den cykeln. Jag har hängt på honom tidigare. Det är en nära-döden-upplevelse!”

Så blev det. Man rullade runt i en lugnare takt med Bosse Bus några hästlängder före. Allt emellanåt föll han tillbaka till huvudklungan för att sedan öka takten och dra ifrån. Vid Spargodt Gods så var det traditionsenlig utdelning av Elitkakor. Punkan som var på berättarhumör servade de andra tre med episoder från sitt jobb där man flyttat in i ett nytt hus. Ett så kallat ”Guldhus” som skulle ha alla faciliteter. Så kom berättelserna om toaletterna som vara kopplade på varmvatten och jalusier där montörerna blandat hop fjärrkontrollerna. Historierna levererade av Punkans tordönstämma lockade till många skratt.

Sedan var det dags att rulla hemåt och få medvind. Via Ottarp till Landskrona. Från Härslöv till Säby var det härlig utförsåkning med vinden i ryggen. Bara på frihjul så överskreds 50 km/h. Härlig känsla. I Landskrona droppade först Bosse Bus av och en liten stund senare även punkan. Bokis och Elitaren hade sällskap ända till Saxtorp där Bokis svängde österut mot Dösjebro medan Elitaren fortsatte till Hänkelstorp.

Nästa träning på söndag kl 10.00. Samling som vanligt vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen. MTB eller racer? Valet är ditt. Välkommen!

Mer info: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb/

Bosse Bus kröp ner i cockpit och blev aerodynamisk och hal som en ål!
Bosse Bus låg oftast några hästlängder före.
Kvällens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tre × 1 =