”Kringlor på kroken” när Kicken degade!

Kicken i degande position vid Ålstorps Hembageri.

Söndag 8 juli. Sommaren fortsätter. 20 grader varmt på morgonen och en blygsam västanvind. Så gott att kunna grensla cykeln iklädd korta uniformen och utan någon tanke att ha någon extra tröja med sig om uti fall… Efter att ha trampat halvannan kilometer så ropade någon från sidan och frågade om Elitaren hade bråttom. Det var Kicken som satt på en bänk och degade framför Ålstorps Hembageri. Degat hade han gjort såhär långt, men nu skulle det vankas andra bullar! I Saxtorp så väntade Bosse Bus, Per och Flying Dinghy. Alla tre på racer. Pia kom rullande på MTB liksom Andora, Lefty och Piruetten. De andra MTB:arna var och körde X-Cup utanför Hässleholm. Kicken avfirades mmed sång då han hade namnsdag idag.

MTB:arna försvann så klart ut i skogen medan den övriga sextetten gav sig ut på asfalten. Västlig vind, svag sådan, då kvittar det vilken väg man tar. Bosse Bus gick direkt upp och tog ledningen för att visa vägen. Norrut på 110:an för att sedan vika av mot Kvärlöv/Annelöv. Medvind så farten var god, mycket god. Det var på gränsen vad Bokis och Elitaren tålde, men det fungerade. Att beskriva vilken runda man tog är inte det lättaste. Se på kartan så får du försöka göra dig en bild. Det var verkligen kringelikrokar. Hit och dit, fram och tillbaka. Men till sist var man i Källs Nöbbelöv (passande när man skulle fira Kickens namnsdag) där man firade namnsdagsbarnet med Elitkaka.

Så var det dags att vända kosan hemåt. Nu med begäran om ett lite lugnare tempo. Mot Tirup och de smågoa backarna. Därefter mot Sireköpinge-Hedenborg-Billeberga. Där tog Lanskronakvartetten av till höger på cykelbanan för att dra sig mot Landskrona. Detta medan Bokis och Elitaren fortsatte söderut mot Dösjebro respektive Hänkelstorp.

Näst träning på tisdag kl 18.00. Då är det racer som gäller och starten går från Puls Arena i Landskrona. Mer info: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb/

Källs Nöbbelöv, ett passande ställe att fira namnsdagsbarnet på…
”Släng cyklarna nu för Elitaren tar upp sina Elitkakor!”
Dagens ”Kringlor på kroken”…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tre + två =