Det finns cyklister av rätta virket!

Nähä, inget cyklande för Kicken. För honom räckte det att kroppen består av 70% vatten. Några droppar till på utsidan kunde han inte tillåta sig.

Söndag 4 oktober. Jodå, väderrapporten stämde bra. Där hade man lovat bra med regn på förmiddagen. Regnade gjorde det. Det stod som spön i backen. Nio millimeter på en timme, det är ganska mycket. Men radarbilden visade att regnet skulle lätta dra bort under förmiddagen- Kicken SMS:ade att han skulle stå över pga regnet. Han hade tydligen inte en minsta tanke på att kroppen består till 70% av vatten och att några droppar till på utsidan knappast gör någon skillnad. Bokis kom punktligt till Elitaren med cykeln hängande där bak på Seaten. Detta förevigades på en filmsnutt som genast skickades till Kicken för att visa att det fanns folk av lite hårdare virke i omgivningarna. Så rullade Bokis & Elitaren iväg mot Saxtorp. Vattnet hade inte hunnit att sjunka undan så det var många och stora vattenpölar på vägen.
I Saxtorp var det tomt och öde. Men så var man där i god tid. Istället för att bara stå och vänta så tog man ett varv runt på stigarna runt Fotbollsgolfen. Tillbaka efter avverkat varv så stod Kicken där, i civila kläder och med uppspänt paraply.  Nej han skulle inte cykla idag. Han skulle fixa och trixa med husvagnen inför vinterförvaringen. Detta så han fick ett alibi och slapp bli kommenderad till hushållssysslor…
När klockan var några minuter över tio så rullade de båda gubbarna ut för att ta en runda i Saxtorpsskogen. Järavallen torde vara alldeles för kletig efter ett sådant regn. I Saxtorpsskogen hade heller inte regnet hunnit att sjunka undan. Det var många och tora pölar längs hela rundan. Men eftersom inte vattnet hunnit tränga undan så var det heller inte lerigt och gyttjigt. Visst stänkte det upp frus och jord. Men det var inte så att man kanade runt i dyngan. Lite mer tungtrampat än torsdagen, men helt ok. Det var inte så många som var ute i skogen denna dag. De gick att räkna på ena handens fingrar. Lite småstänk & dugg, någon liten skur med något högre intensitet. Det blev dock aldrig tal om att sätta på sig regnjackan. Det är det fina med att cykla i skogen när det är regnigt och annat busväder. Det märks inte så mycket. Nu när temperaturen dessutom låg runt 16 grader så var det inte några problem att hålla värmen även om kläderna var genomvåta.

Efter avverkat varv så blev det sedvanligt stopp för intag av Elitkaka innan man tänkte på refrängen och rullade hemåt. Såklart blev det till att ta fram vattenslangen och spola av cyklarna ordentligt vid hemkomsten. Lite WD40 på kedjan innan cykeln stallades in så att man slipper roströd kedja. Sedan var det bara tvättmaskinen och duschen som återstod innan träningen var till sin ända denna dag.

Bokis trmpar på i skogen.
Elitkakspaus efter fullbordat varv.
Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fem × 2 =