Rådjur, vildsvin & hästekipage!

Kicken och Bokis vid Fotbollsgolfen.

Torsdag 1 oktober. Sedär, första riktiga höstmånaden. Vackert väder för årstiden och nog runt 15 grader varmt. Torr och i skogen märktes det inte speciellt mycket av blåsten. Bokis kom rullande i tid med Seaten. MTB’n väl surrad där bak på cykelhållaren. Elitaren var redo så snart var man igång med trampet och rullade mot Saxtorp. Precis när man kom ut på Vidsvinsvägen så såg man två betande rådjur på fältet. Lite längre fram när man vänt av på Björnvägen så såg man hur dikena var uppbökade av vildsvin. Där var även White Lady och Johnny va Geöur du som rullade runt i en cirkel. Väntande på någon? Jodå, dött i skogarna är det inte. Det kändes som vanligt ovant och konstigt att sitta på MTB’n. Men efter en stund så har man funnit sig i det också. Vid Fotbollsgolfen stod Kicken och väntade. Ingen Anna idag. Hon hade iakttagits tidigare under eftermiddagen då hon var ute och tjyvtränade på asfalt. Så rullade det in en volvo med en MTB där bak. Det var Gullponken, men han hade inte guldcykeln idag. Man fick veta att han tagit den cykel som stod lättast till. Ja, i det garaget eller förrådet så finns det ju gott om cyklar. Det är nog inte så svårt att gå vilse där.
Så rullade man ut på cerise slingan i Saxtorpsskogen. Torra fina stigar. Visst är där rötter som gör det skumpigt, men inte värre än förra säsongen. Någon hade varit och bättrat på markeringarna lite här och var, vilket var behövligt. Trots att en del märkningar var påbättrade så blev det ett par missar. Precis när Gullponken sa till Elitaren att han hittade runt utan markeringar så körde Elitaren fel. (Felet som bekräftar undantaget?).
Några hästekipage råkade man på annars var det öde i skogen. Ja, så klart, öde förutom alla orienteringsskärmarna som man körde förbi. Det var nog dussintalet eller så.
Varvet avverkades och avslutades traditionsenligt med Elitkaka. Mumsande på godsakerna och lite vanligt cykelljug avslutade träningen. Sedan rullade man tillsammans de sista metrarna ut till Stora Byvägen där man strax tog farväl av varandra. Gullpoinken mot bilen, Kicken mot Landskrona så Bokis och Elitaren mot Hänkelstorp.

Nästa träning på söndag kl 10.00 i Saxtorp. Då kör vi racer om vädret håller sig. Samling som vanligt vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen. Välkomna alla glada cykelsugna!

Kicken jagar iväg längs Kaninstigen med något vilt i blicken.
Elitkakspaus efter fullbordat varv.
Kvällens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

2 + elva =