Dåre i avställd Volvo V70 LSZ241 försökte preja!

Silverpilen dör upp precis när Elitaren skulle rulla ut på Grand Prixvägen.

Söndag 27 september.  Efter fredagens ymniga regnande så hade vädret återhämtat sig. Varmt, soligt men blåsigt. En frisk nordostan.. Hej hopp upp på springaren och iväg mot Saxtorp. Precis när Elitaren skulle glida ut på Grand Prixvägen så kom Silverpilen ångande norrut. Han hade lite åtagande senare under dagen så han hade startat tidigare under morgonen för att hinna med en runda innan plikterna kallade honom från cykeln. Strax innan Saxtorp så kom Kicken mötande. I Saxtorp vid Fotbollsgolfen stod Anna och väntade tålmodigt och Gullponken var på plats också, sittande som en skräddare på marken. Bokis, Bosse Bus och Wasa kom också. Det var länge sedan vi såg dig, sa Elitaren till Wasa. Å, ja, jag är med regelbundet två gånger om året blev svaret…
Eftersom vinden var nordostlig så rullade man österut via Dösjebro-Södervidinge-Stora Harrie där svängde Silverpilen hemåt till sina plikter som kallade. Klungan fortsatte mot Krutmöllan. I backen upp från ån mot Stångby till så blev man omkörda av en blå Volvo V70 som betedde sig väldigt illa. Han näst intill trängde både Bokis och Elitaren av vägen. Båda låg lngst till höger på vägen som i övrigt var helt fri. Helt j-la idiotiskt att riskera människoliv på det sättet. Men med tanke på att bilen var avställd, trots att den var ute och körde(!) så är den någon oansvarig retarderad person som satt bakom ratten. Bilen är registrerad på AN Bil i Göteborg, Föraren om den personen nu över huvud taget har ett körkort så ska det omedelbart återbördas till Cornflakespaketet eller om det verkligen är Transportstyrelsen som utfärdat det, återbördas dit, Basta!

Som tur är så är mer än 99% av bilförarna duktiga på att ta hänsyn. Men det räcker ju med någon ynka procentdel dårar för att något fatalt ska ske. Men lyckligtvis så var det inte fler incidenter på denna runda. Uppe för backen så vände man mot sockerfabriksmeckat, Örtofta. Här är betkampanjen i full gång. Snabbt passerade man för att fortsätta till Viderup för att sedan anta utmaningen att klättra uppför Ellingebacken. Lyckligtvis är där lite träd som ger lä så att det inte var fullt ös på sida-motvinden. Uppe för backen så är det inte så långt kvar innan Elitkakspaus. Men Bosse Bus hade bråttom. Han tryckte på, slet sig loss och började en soloåkning. Kanske var han inspirerad av damernas tempolopp där Holländskan gott loss och kom i mål över minuten innan resterande.
Vid första trädet till höger efter att man passerat järnvägen och sedan svängt vänster så var det stopp för Elitkakspaus och då samlades klungan igen. Så var det dags att rulla hemåt. Nu var det tyst, inte något dånande vindbrus i öronen och dessutom väldigt lättrampat, medvind! Ner till Örtofta igen sedan Håstad och vidare mot Västra Hoby. Här var det ett mopedrally. Gubbar på gamla moppar kom körande, visa med blå rök efter sig. Snabbt gick det. En av de första som kom förbi hängde Elitaren efter på rulle. Gubben lutade sig förtvivlat ner över styret för att minska luftmotståndet samtidigt som han ideligen kollade bakåt om han hade hängt av den oförskämda cyklisten. Elitaren släppte och så samlades klungan hop igen. Efter Västra Hoby så hängde Wasa, Bosse Bus, Kicken och Gullponken på en moppe och försvann i fjärran. Det gick betydligt snabbare är de lagstadgade 30 som gäller för mopparna. Elitaren hängde efter ett par andra. Men trots 55 knyck på hastighetsmätaren drog de ifrån. Gubbarna förnekar sig inte alltså. Lika trimmat som i tonåren…
I Kävlinge så stod Kicken och väntade in. Bokis svängde av hemåt medan Kicken och Anna fortsatte rakt igenom Kävlinge och sedan till Häljarp & Landskrona via Saxtorp. Elitaren vek av och körde till Hänkelstorp via Hög-Västra Karaby.

Nästa träning på torsdag kl 18.00 i Saxtorp. Eftersom det blir mörkt så snabbt nu så kör vi MTB om torsdagar. Så på med lyset och kom till Fotbollsgolfen, Hagensvägen i Saxtorp så sparkar vi igång MTB-säsongen så smått!

Wasa och Kicken i spets och dunkar på i motvinden mot Stora Harrie.
Gullponken jagar en förskräckt moppegubbe.
Denna moppen gick i över 55 knyck!
Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

4 × 2 =