Det eldas på inte vara på träningarna…

White Lady och Kakmonstret vid samlingen. Fredrik kommer rullande i bakgrunden.

Torsdag 26 april. Så var sommarvärmen bortblåst och lite mer normalt vårväder hade infunnit sig istället. Tio grader och sydvästlig vind som förde med sig ett antal regnskurar. Men väderrapporten såg lovande ut vad gäller regn. Det skulle klarna upp lagom till träningen. Fram med springaren för att rulla upp till mötesplatsen i Saxtorp. Ett litet och tappert gäng dök upp: Kakmonstret, White Lady, Hillis, Fredrik, Bokis, Punkan, Bosse Bus och så Elitaren. Kakmonstret berättade att ännu en gång så hade någon eldat upp hinderbanan som används på barnträningen. Det är alltså någon på allvar som inte unnar knattar i för och småskoleålder att träna sina färdigheter i att cykla. Sådana människor kan man bara önska att de får nageltrång på alla fingrar och tår…

Hillis, Fredrik och White Lady skulle rulla ut i skogen. De övriga fem rullade ut på landsväg med Bosse Bus som general och härförare i spets. När man rullade ut från Hagensvägen så frågade Kakmonstret om det var vänster eller höger man skulle svänga till , samtidigt som han svängde höger… Så blev det. Höger och ut mot Barsebäcksvägen. Där möttes man av den skapligt kyliga sydvästan som träffade snett framifrån. En sådan där kantvind när det är svårt att hitta en bra rulle. Bosse Bus och Kakmonstret trampade på bra där framme liksom Punkan. Bokis och Elitaren letade febrilt efter rulle, detta med ett sisådär resultat. Vid Barsebäck Saltsjöbad så sprack klungan. Men framme vid Sjöbo skola så samlades man igen. Punkan stannade till för att sätta bandana på sin nyvaxade hjässa. Det blev en aningen kallt sade han och ville inte får frost i hjärnan.

Nu var det skönt. Medvind upp över Gillhögsbacken. Extra mycket medvind fick Kakmonstret som satte en väldig fart uppför och distanserade övriga rejält. Vadan detta? Skulle han månne sticka iväg i förväg för att hinna lätta på trycket tills övriga kom? Men han hade ju just gjort detta innan man startade. Kunde det verkligen vara dags igen? Nej så var det inte. Det var antagligen bara överskottsenergi. Nedanför Gillhögsbacken vid infarten till Barsebäcks By så var man åter samlade i klungan och tuggade vidare genom sandskogen till lödde och så vidare mot Borgeby slott. Det var mörkare moln söderut så man bestämde sig för att köra över Kävlinge och sedan hemåt.

Hela vägen till Kävlinge så var det medvind. Ett litet stopp i Stävie för att inmundiga Elitkakor och ljuga lite. Ja Kakmonstret skulle först beundra något träd som han ställde sig halvdold bakom innan han kom och tog sin Elitkaka.. Sedan var det in genom Kävlinge och vidare till Dösjebro. Där tackade Bokis för sig och rullade hem till duschen på Bokvägen medan de övriga fuyra fortsatte mot Saxtorp. Men innan där så svängde Kakmonstret och Elitaren av på Furuhillsvägen för att ta sig till Hofterup respektive Hänkelstorp. De båda Landskroniterna fortsatte norrut.

Nästa träning på söndag kl 10.00. Då är samlingen norr om stora sjön på Järavallen. Kör in mot Brukshundklubb och så ta första vägen till höger. Välkomna!

Mer info: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb/

Punkan och Bokis tuggar sig igenom sandskogen.
Här tuggar sig alla igenom Elitkakorna…
Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

nio + 5 =