Kedjan i kläm? Jajamensan!

Torsdag 19 april. En riktig sommardag med bortåt tjugo grader varmt, blå himmel och nästan ingen vind. Som en yster kalv hoppade Elitaren i de korta trikåerna. Upp på springaren och så iväg mot Saxtorp längs Grand Prixvägen. Strax innan Saxtorp så kom Kicken till möte med sina ludna ben. På plats redan där var Baggesen som berättade att han jagat och stressat för att komma i tid. Resultatet: en kvart till godo!

Efter hand så anslöt allt fler, både racer och MTB. Mini, White Lady, Hillis, Samuel och några till på MTB. På Racersidan så anslöt Bosse Bus, Bokis och Schnurrbart. MTB-gänget rullade ut bland björnbären medan pågarna med springare rullade ut mot Barsebäcksvägen. Men här blev det stopp. Kickens kedja hoppade av och blev klämd mellan bakgaffeln och klingan. Men med assistans av Elitaren så kom kedjan loss och på igen. Dock var Elitarens fingrar svarta som på en sotar. Iväg igen på Barsebäcksvägen som man tog ner till golfbanan innan man svängde av. Kicken trivdes som fisken i vattnet. Solcyklist som han är så lapade han i sig de gula strålarna. Dessutom så skulle det inte bli så lång runda, vilket passade honom också, ordförande som han är i kortbanekommittén. Men den lilla vinden var sydlig och då önskade han att köra åt något annat väderstreck. Därav svängen mot Hofterup…

I lagom gubbatempo rullade man på. Efter en sväng över V. Karaby-Hög så kom man till Kävlinge. Här blev det en Elitkakspaus vid macken. Baggesen var nödig så han stod och hoppade. Han trippade bort till macken för att låna toaletten. Men slokörad kom han tillbaka. Någon otrevlig typ där inne hade inte lånat ut toaletten. Men upp på cykeln och ivriga tramptag till närmaste och någorlunda diskreta buskage så var problemet löst.

Iväg igen ut mot Södervidinge-Dagstorp- Dösjebro. Här valde Bokis och Elitaren att köra via Döjebro till Hänkelstorp medan de andra fyra svängde mot Annelöv. Bokis följde med hem om till Elitaren Där han fick ärva ett par röda Lookklossar med tillhörande pedaler.

Nästa träning på söndag kl 10.00. Då är det samling vid parkeringen norr om stora sjön på Järavallen. Infart mot Brukshundklubb sedan första till höger.

Mer info: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb/

Samling vid Fotbollsgolfen i Saxtorp.
Kicken mekar klämd kedja.
Kicken eller Ludenben?
Elitaren mekar med Kickens kedja.
Kvällens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tre × 2 =