Kicken spelade bort sin Elitkaka på Hazard!

Knattar & tjejer var rikligt representerade vid dagens träning.

Söndag 29 april. April månads sista träning. Nästa gång är det maj månads första! Prognosen lovade upp till 15 grader och en lätt nordvästlig vind. Det fick bli korta brallor idag. Lite isigt var det men strax innan Elitaren anlände till samlingsplatsen vid stora sjön på Järavallen så tittade solen fram. Direkt blev det någon grad varmare. Knatteträningen var igång och även ett gäng tjejer rullade in. Så ett gäng med gubbar på racer.
Gubbagänget bestående av: Bosse Bus, Kicken, Bokis, Schnurrbart och Elitaren rullade ut på en landsvägsrunda. De övriga skulle köra i skogen. Bosse Bus på sin vintercykel, en gammal Diamant med spännande ramgeometri och Kicken med sina ludna ben tog ledningen medan de övriga tre tacksamt låg på rulle. Siktet var inställt mot Sireköpinge via Annelöv-Billeberga. Efter Sireköpinge så mötte man en cyklist. Titta, där kommer Baggesen, förkunnade Kicken säkert. Hur kunde han vara så säker på det? Jag sätter min Elitkaka på att det är Baggesen förklarade han säkert. Tjenamoss, vad säker han var. När cyklisten kom närmre så visade det sig att Kicken var ute och cyklade… Det var alls inte Baggesen utan någon helt annan.

Så kan det gå när man sätter sin godsak p spel. Detta strax innan man kom till Spargodt gods där Elitkakspausen var planerad. Lite slokörad stannade kicken här. Han förmedlade en känsla från Cornelis ”Brevet från Kolonin”: ”Skicka mera pengar, det vore en god gärning ty jag har spelat bort vartenda dugg på tärning…” Elitaren kunde inte motstå Kickens sorgsna, tårfyllda blick, utan förbarmade sig över honom och gav honom en kaka ändå.

När kakorna var uppätna och Kickens humör bra igen så fortsatte man mot Ottarpsbacken för att tugga sig uppför denna. Det blev en del backar denna dag. För efter Ottarp så var det dags att ta sig uppför Folkets Husbacken i Härslöv. Sedan fick man en god utförslöpa mot Säby. Efter Säby så vek Kicken och Bosse Bus av till höger för att rulla hem medan de andra tre svängde vänster för att ta sig i medvinden hemåt till Häljarp, Dösjebro resp Hänkelstorp.

Nästa träning på tisdag kl 18.00. Då är det racer som gäller och samlingsplatsen är Puls Arena i Landskrona. Mer info: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb/

Kicken & Schnurrbart anförde klungan i motvinden.
Bokis tryckte på så att andhämtningen kom igång!
Dagens runda.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

arton − fyra =