En monster-trippel-PB-rand!

Plötsligt som kom knattarna i svärmar!

Söndag 6 maj. Klarblå himmel och en stigande temperatur. Mannen med läderveken hade utlovat uppåt tjugo grader idag. En laber sydvästan. Härligt, idag var det inte svårt att motivera sig att cykla. Piruetten meddelade via SMS att han hade vuxit fast på sofflocket och skulle inte cykla. Så Elitaren fick älga på själv till samlingen vid Järavallssjöarna. Strax innan där så kom han ikapp Kicken. Det var väldigt tomt och öde vid samlingsplatsen. Knattarna var ute på en liten tur, men väntades snart in igen då deras träning slutar kl 10. Andora kom på en ny orange Trek. Den gamla hojen hade hon nog kört siten av. Cykelmakaren kunde inte lov att det gick att göra cykel av den igen så hon hade införskaffat en ny. Så plötsligt vimlade det av folk. Knattarna kom i svärmar från olika håll. Det bromsades och sladdades i gruset så att det rök om det. Det var verkligen ystra fålar som långt ifrån var trötta efter sin timmes träning.

Det var inte så många som skulle köra MTB idag. Förutom Andora så kom Samuel och någon till. Anledningen fanns att många varit i Danmark igår och kört H12. Tjejgänget med White Lady vann sin klass där! Vi gratulerar, bugar och bockar för den insatsen. Förra året så vann ju White Lady och Hillis dam- respektive herrklassen i solokörningen, 12 timmar i sadeln alltså!

På Landsvägsfronten var det desto fler. Förutom Kicken och Elitaren dök även Bokis och ett par till upp. Knatteträningens chef, Kakmonstret, ville hänga på också om de övriga kunde tänka sig att köra om Hofterup för att hämta upp honom. Han skulle hem och byta från MTB till racer. Så blev det. Gänget rullade mot Hofterup och precis när de svängde in på Timotejvägen så kom Kakmonstret med sin racer. För säkerhets skull så var han prydd med tre PB-ränder på vaden! En trippel alltså. Tjoho, motsvarande har sällan skådats!

Lomma och köpa glass, sa Kakmonstret med något glansigt i blicken. Genom Barsebäcksby-Sandskogen-Löddeköpinge vidare till Borgeby slott – Flädie. Det var gott mos. Lite lätt motvind men farten var hygglig ändå. Vasa dök upp vid Barsebäcksby och vänder runt 180 grader för att hänga med en stund. När man passerat Lödde Sandskog så vände han av igen mot Billeberga och tackade för sällskapet. På bBackavägen i Löddeköpinge så mötte man Punkan som var ute och vinglade i motsatt riktning. Strax innan Habo Ljung så fick kakmonstret fnatt och jagade väg som om han var jagad av en bisvärm. Var det månne så att han uppfattade den gul-svarta Rynkebycyklisten som ett bi eller geting, för han jagade efter medan de övriga lunkade på i gubbatempo.

Framme i Lomma så försvann Kakmonstret som en avlöning rakt in i glassfabriken. Efter en stund kom han ut, knappt synlig bakom en enorm glasstrut. Ett mer nöjt leende än det som klöv Kakomnstrets ansikte torde knappast ha skådats någon gång tidigare!

Så var det dags för hemfärd via Bjärred-Borgeby. Hemfärden gick utan några större missöden. Efter Löddeköpinge var det dock en lastbil som stod parkerad på cykelbanan. Det var med nöd och näppe som man kunde klämma sig förbi.

Nästa träning på tisdag. Då är det racer som gäller och starten går från Puls Arena i Landskrona kl 18.00. Mer info: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb

Glasspaus i Lomma hamn!
Ok att använda cykelbana som parkering?
Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

16 − 1 =