Solen lyste över Landskronabygden Runts 32:a upplaga!

Nästan två hundra startande i årets upplaga av Landskronabygden runt!

Söndag 20 maj. Idag var det en högtidsdag, dags för Landskronabygden Runt. Landskrona Cykelklubbs motionslopp. Tre olika distanser 40, 80 och 100 km. Ett cykellopp där alla kan delta. Den kortare rundan för dem som inte vill ha allt för stora utmaningar. De båda längre innehåller några rejäl stigningar; Åvarpsbacken och kör man den längsta rundan så får man även klämma Lotta på Åsen-backen. En av de häftigare stigningarna i Skåne. De som säger att Skåne är platt som en pannkaka kan rekommenderas att trampa runt 100 km slingan så får vi höra sedan hur platt de tycker att det är i Skåne…

Vädret log med sitt allra soligaste ansikte. Blå himmel och vindstilla. Bättre cykelväder kan knappast tänkas. Med ett sådant väder så kryllade det av cykelsugna vid Puls Arena i Landskrona. Det är därifrån starten går. Cirka 200 deltagare kom iväg från starten. Bokis och Elitaren tog sig an utmaningen tillsammans. Man hade bestämt att ta ett lagom ”gubbatempo” och avverka någon av de båda långa distanserna. Vid starten så rullade många iväg i hög fart medan de båda gubbarna tittade storögt på. När tempot lugnade sig lite på dem som startade så rullade även de båda iväg.

Banan är lagd så att den skall maximera antalet stigningar. Inte en backe skall missas. Det är inte bara uppför Söderåsen som det finns backar som suger. Det rullade på bra så efter en timme ungefär så var man framme vid kontrollen innan Åvarpsbacken som leder upp till Stenestad. Här stod Bosse Bus och serverade saft, bananer och lite andra godsaker. Ett kort stopp för att fylla på depåerna innan det bar av igen. Åvarpsbacken är en seg rackare. Flera gånger tror man att den är slut, men så kommer det en stigning till. Inte förrän man siktar kyrkan i Stenestad kan man vara säker på att backen är slut.

Här valde Bokis och Elitaren att svänga höger för att ta 80 km rundan. Benen kändes inte riktigt laddade för Lotta på Åsen idag. I Klåveröd så var det dags för nästa kontroll. Det var Kicken och hans bättre hälft Inger som skötte den ruljangsen. Nytt kort stopp för lite blåbärssoppa innan man fortsatte mot Knutstorp. Här är det lite utmaning. För direkt vid utfarten från kontrollen börjar en skaplig stigning. När man inte kommer in i den med god fart utan att man måste börja accelerera från noll så känns det motigt. Med ett visst pustande och stånkade övervann de båda även denna stigning.

Nu var siktet inställt på Landskrona igen. Den största utmaningen på vägen dit var Rönneberga Backe. Via Duveke-Axelvold till Sireköpinge sedan var det dags för den sista riktiga klättringen. Uppe på Rönnebergas topp så har man en milsvid utsikt. Med dagens väder och denna tidiga vårmånad är det så vackert att det nästan gör ont i ögonen. Klättringen belönas med en lång utförslöpa ner mot Landskrona. Härligt! Nu kunde man nästan känna doften av den nygrillade korven som lockade vid målgången!

I mål kom duon och kunde läsa av lite knappt 80 km med 550 m stigning från cykeldatorn.

Nästa träning på tisdag kl 18.00. Då är det racer som gäller med start från Puls Arena. Välkomna. Mer info: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb

Bokis och Elitaren fastnade på bild i Klåverödskontrollen.
Kanon Bokis, sista riktiga stigningen avklarad på Rönneberga backes topp.
Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sexton + 13 =