Bosse Bus gick på rött!

I torsdags kom grodorna ur vinteridet. Idag gjorde Duncan detsamma!

Söndag 24 mars. En så fin vårdag. Sol och en laber bris, 6-7 plusgrader. Härligt! Det var till att klämma in sig i lycran och swinga sig upp i sadeln för att rulla mot samlingen i Saxtorp. Frisk luft i näsan och fågelkvitter i öronen. Idag var det lättrampat. De sex kilometrarna till Saxtorp var lätt avklarade en sådan här dag. På plats där stod Duncan och väntade med sin nya racer. Så kom Kicken trampande på sin MTB. Bosse Bus och Mikael Baggesen på racers. Samuel, Hillis, Piruetten och Bokis på MTB.

Bosse bus kände sig lite matt idag. Han berättade att han kört med Fix igår och då hade han fått ligga på rött hela tiden. Detta väckte en stor glädje hos alla de andra och man var inte sen att påpeka att det var så man hade det när man cyklade med Bosse Bus. Svinhugg går igen, som det heter…

De tre på landsvägshojar rullade iväg ut på okända äventyr medan de övriga sökte sig ut på stigarna i skogen. En halvrunda i Saxtorp för att sedan rulla över till Järavallen. Samuel drog iväg först medan de andra höll sig i gubbatempot. Vid ”loopen” så möte man Samuel som kom ångande i mötande. Här fortsatte man rakt fram för att söka sig mot järavallen via Välandalen.
I ett pärlband forserade gänget ravinen och drog vidare mot rosa slingen via ”Grisstigen” och gångbron. Framme vid starten så var där en husbil som försökte annektera bordet. De hade ställt upp husbilen och dragit ut markisen ända till bordet och så lagt sitt eget cmpingbord ovanpå bordet. Men man gjorde som vanligt, lutade cyklarna mot bordet och tog ett litet snack för att lägga upp taktiken innan man rullade iväg.

Så rullade Hillis och Piruetten iväg ut på slingan. De andra tre grubbarna efter, men i en makligare takt. Nu har terrängen torkat upp bra efter allt regnande. Det var i stort sett bara en lerpöl att forcera och den var ganska tidigt på varvet. I övrigt var det bra ”före”. Bokis gjorde en vurpa då han halkade på en rot. Annars var det inte några incidenter. Två olika ekipage med far och son passerades under varvet. Kul att se när knattarna kämpar i backarna!

Tillbaka igen så stod Piruetten och Hillis där. Så blev det utdelning av Elitkakor. När dessa var uppätna så kom Samuel i en flygande fläng. Han hade kört hela varvet i Saxtorpsskogen för att sedan gå över till Järavallen. Naturligtvis fick även han en Elitkaka. Sedan var det dags attt bege sig hemåt, utom för Piruetten. Han tänkte utnyttja sin permission fullt ut och ta ytterligare ett varv på rosa slingan.

Nästa träning på torsdag i Saxtorp kl 18.00. Samling som vanligt vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen

Landsvägsgänget på väg mot okända mål.
Elitkakspaus efter avverkat varv på Järavallen.
Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

3 × 2 =