Grodcykling!

Bokis, Pontus och Wilmer var på plats när Elitaren anlände.

Torsdag 21 mars. Det bli allt mer vår. Uppehåll i regnandet och riktigt mild temperatur. Det tog inte många tramptag innan insikten kom om att det var ett strå för varma kläder som kommit på. Svettigt men gött! Helt ljust också. Det började inte skymma förrän senare. Vid samlingen i Saxtorp stod Pontus, Wilmer och Bokis. Pontus börjar få blodad tand för MTB (lagom till racersäsongen börjar…). Kvartetten rullade ut på cerise slingan i Saxtorp. Skönt att det inte regnat något speciellt de senaste dagarna. Stigarna hade återhämtat sig och var fina att köra på. Lite lätt kletigt var det bara där de värsta dynghålen ligger. Gott före alltså.

I en ganska bra fart rullade man runt. Bokis har piggnat till efter sin bypass. Det är stor skillnad sedan årsskiftet. Som en plåsterlapp hänger han på bakhjulet. Det var riktigt skönt i skogen. Grönskan börjar komma, koltrasten och alla de andra fåglarna sjunger för full hals. Bitvis var det nästan så att det behövdes hörselskydd. Härligt!

Efter avverkat varv så var det obligatorisk Elitkakspaus, lagom till att mörkret lagt sig. Kakorna mumsades och lite ljug utväxlades mellan de fyra innan det var till att rulla hemåt. Pontus och Wilmer mot parkeringen och Bokis mot Dösjebro. Elitaren vände mot Svanabacken och Davidslidsvägen via travbanan. Och se, där på Davidslidsvägen så formligen kryllade det av grodor. Lustigt nog så hade Facebook denna dag berättat för honom att det gjorde Davidslidsvägen för fem år sedan också just denna dag! Härligt. Det visar ju att det är vår på riktigt!

Nästa träning på söndag kl 10.00. Samling som vanligt vid Fotbollsgolfens parkering, Hagensvägen, Saxtorp.

Elitkakspaus i lampornas sken (månen lyste med sin frånvaro).
Davidslidsvägen kryllade av grodor. Här är en kompis som höll sig lite vid sidan om.
Kvällens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

17 − femton =