Guldcyklist i bronsbil!

Pontus och junior dör upp till kvällens träning.

Torsdag 14 mars. Oj, oj, oj, de första två veckorna i mars har gett lite drygt 60 mm regn. Regnet börjar påminna om förra vintern. Vi behöver ju regn för grundvattnet, men lita paus just nu för att låta det sjunka undan. Bokis ringde och meddelade att han stannade hemma i brasvärmen. Jaha, tänkte Elitaren, jag får väl rulla till Saxtorp själv. När Bokis kastar in handduken så brukar alla andra ha gjort det sedan länge. Iväg genom vattenpölarna i det lätta regnet. Strax innan parkeringen vi Fotbollsgolfen så hoppade det två rådjur ut framför Elitaren och in på andra sidan stigen. Ett par tramptag till så stod de båda rådjuren där och tittade förvånat på det konstiga som kom rullande där iförd lustiga kläder…

Framme på parkeringen så gjorde Elitaren stora ögon. Där stod Pontus med sin bronsfärgade pick-up. Han var inte ensam heller. Med sig hade han även junior. Pontus är en dedicerad landsvägscyklist som tveksamt ger sig ut i skogen. Men idag hade han repat mod i barm och skulle utmana ödet. Detta tillsammans med sonen. Ut på cerise slingan i Saxtorpsskogen. På väg ut så pekade Elitaren vart han hade sett de båda rådjuren. Se där, de stod kvar, fast denna gång med de vita akterspeglarna vända mot cyklisterna.

Ut på slingan. Saxtorpsskogen är en sandskog. Men trots detta så orkar den inte längre svälja undan regnvattnet utan gurglar som om den håller på att drunkna. Nu är stigarna kletiga och allt emellanåt lite svår att styra på. Framhjulet glider ibland hit och dit och styrets utslag går inte igenom. Det gör även att det blir ett sugande underlag. Det krävs lite mer kraft än vanligt för att trampa runt. Men det är ju positivt, det blir ju mer träning!

Efter en stund fick man stanna så junior fick släppt ut lite luft ur sina hårdpumpade däck. Det hade varit ett grusvägspass i måndags. I skogen är det bättre med lite mindre luft i däcken än vad man har på vägarna. Varvet avverkades utan några incidenter. En förskrämd hare och några hundrastare var vad man råkade på. Som vanligt så avslutade man med att mumsa Elitkaka innan träningen avslutades. Pontus och junior rullade till parkeringen medan Elitaren vände mot Hänkelstorp. Innan Saxtorpsskogen lämnades så hoppade ytterligare ett rådjur över vägen! Är det månne brunstsäsong eller något sådant nu?

Här minskas däcktrycket hos junior.
Elitkakspaus!
Kvällens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

20 − sjutton =